Aktywne Wpisy
drobne_na_taryfe +1342
Mam na parterze bloku takie ekskluziw prywatne przedszkole i kisnę zawsze z imion tych dzieciaków. Nie dość, że są Liam, Mia, Malika, Ruben, Nikolina, Andrea, Chloe (wymawiane tak, jak się pisze) to gurwa biega pośród nich mały, czarny jak smoła Bartek. xD
Anetkia +426
Jako kobieta rzygam już feminatywami. Jestem psychologiem a coraz częściej słyszę "czy psycholoszka już przyjmuje?" Jestem CZŁOWIEKIEM a nie człowiekinią, jestem gościem a nie gościnią. Jestem też OSOBĄ (rodz. żeński), mężczyzna powinien być "OSOBEM"? Do jakiej patologii to prowadzi.
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
Zapisz się do Mirkolisty, jeżeli chcesz zostać zawołanym na zapisy do nadchodzącej gry.
-------------------------------------------------------------
- Et ne nos inducas in tentationem, sed libera nos a malo. Amen.
Rycerze przeżegnali się i podnieśli z kolan. Wyszli z kaplicy i przystanęli przy swoich koniach.
- Mistrzu - zaczął nieśmiało jeden z rycerzy - Nie jest to nasza decyzja, ale złożyliśmy śluby. Legat papieski wyraził się bardzo jasno. Jesteśmy gotowi!
Starszy rycerz odwrócił głowę i spojrzał w stronę wschodzącego nad morzem słońca.
- Jesteście gotowi powiadacie...
Zrobił kilka kroków w stronę kaplicy, po czym zatrzymał się i odwrócił na pięcie
- Nie macie pojęcia o czym mówicie - westchnął ciężko - To nie jest zwykłe bicie pogan i palenie wiosek, gdzie największym przeciwnikiem jest szalejący ogień ze strzech i od czasu do czasu kamień rzucony przez chłopa.
Rycerze w napięciu oczekiwali na kolejne słowa
- W Ziemi Świętej znajduje się regularna armia sułtana al-Zafariego. Sułtan ma potężnych sojuszników - nawet jeżeli Turcy nie przyłączą się do wojny, to zostają Berberowie.
- Ale legat...
- Legat wyraźnie zaznaczył, że to nie rozkaz, a wezwanie. Wystarczającą ofiarę w ludziach nasz zakon złożył dziesiątki lat temu w durnych krucjatach poprzedników Michała. I jeszcze ten papież ze Wschodu, brrr...
Starszy rycerz wzdrygnął się, po czym zwrócił stanowczo do pozostałych
- Dzień dopiero wstał, na pewno macie dziś mnóstwo do roboty.
Rycerze rozeszli się, pomrukując i szeptając coś pod nosami. Kilku z nich udało się razem za stajnię.
- Nasz mistrz oszalał... - odrzekł jeden z nich
- Albo jest tchórzem - wyszeptał teatralnie drugi - Nasz kodeks stanowi jasno - tam gdzie chrześcijaństwo jest zagrożone, tam jesteśmy my. Zapakujemy się dziś w nocy na statek, przekażcie to tym, którym ufacie. Nawet w mniejszej liczbie jesteśmy warci więcej od świeckich armii.
- W nocy będzie ciemno, jak rozpoznamy który jest nasz? Musimy ustalić wspólne hasło.
Oczy pierwszego z rycerzy rozbłysły niczym dwa płomienie świec.
- DEUS VULT!
-------------------------------------------------------------
Grafika Minnhagen @ deviantart
#lacunafabularniekrucjata #lacunafabularniejihad
nie szukasz może pracy na okrętach? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kvvach: Mojsze, a masz może napletek Jezusa?
Wierzę, że uczciwość Twoja równie wielka jak nos.
Swoją drogą to było mówione w którym wieku dzieje się akcja? Wymyślam postać i nie chcę odwalić czegoś co będzie się ciągnęło jak halabarda
@pocotosienoginoco: Gratuluję zakupu