Wpis z mikrobloga

Jaki Waszym zdaniem najlepszy custom rom na Redmi 6? Krew mnie zalewa, od samego początku nie działa Android Auto, po ostatniej aktualizacji Miui wszystko muli i zawiesza się Google Maps. Może ktoś podratować klarowną i prostą instrukcją żeby nie zrobić sobie kuku?

#miui #xiaomi #redmi6 #redmi
  • 36
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@avangarda: dlatego nie bralem MTK ;-) mam Redmi Note 5, przedtem mialem Redmi 4A i bylem (oraz jestem) bardzo zadowolony. Na 4a testowalem mase romow, duzo sie nt. Andka nauczylem, a na Note 5 kontynuuję ten trend :) aktualnie mam miuipolska i jest w miare ok
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@avangarda: kurcze, właśnie miałem kupować Redmi 6, nie spotkałem się do tej pory z takimi opiniami, raczej ludzie sobie chwalą. A Ty szukając romów znalazłeś podobne narzekania na wydajność? Masz 3 czy 4 GB RAM?
W podobnej cenie jest Lenovo K5 Play, bez MIUI, ze snapdragonem 430 i Ardeno 505. Niby trochę słabsze, ale może bezpieczniejsze od Mediateka i PowerVR? Zamierzam zostać ze stockowym romem.
Wołam @koorekk: i @Orjon_MIUI:
@archive: Mam 3GB. Wydajność do momentu ostatniej aktualizacji była dla mnie zupełnie wystarczająca. Z tym, że ja nigdy żadnej gry na telefonie nie uruchomiłem, więc nie wiem jak to się ma do tego aspektu.
@archive: Pewnie będzie, ale nie wiadomo ile można czekać. Poza tym dla mnie to jest nie do pojęcia (może taki zawód, nie wiem) żeby wypuszczać coś, co nie zostało należycie przetestowane. Temat Android Auto ciągnie się od samego początku. Czy coś z tym zrobili? Nie, jestem negatywnie nastawiony do tej firmy już. Ale MiBand jako tako daje radę :)
@avangarda: LineageOS spróboj sobie zainstalować.

MIUI tak robią, że jest oficjalna aktualizacja i połowa rzeczy nie działa - tak było u mnie - aktualizacja duża, zmiana głownego 'numerka wersji',a przestał działąc GPS.
@k__d: Kiedyś bardzo lubiłem grzebać, kombinować, próbować i gimnastykować się i chyba dotarłem do tego momentu, że wolę zapłacić i mieć święty spokój ( ͡° ͜ʖ ͡°) To co Mati, już nie jesteśmy za Xiaomi? :D