Wpis z mikrobloga

Ojciec ma problem z smsami "premium", zabrało mu już ponad 100zł z konta, wczoraj wyłączyłem mu w systemie smsy premium a dzisiaj znowu przychodzą.
Sieć: t-mobile
Nadawca: "JAK"- brak możliwości odpisywania na smsy, nie można podejrzeć numeru, co sms to inna kwota pobrania z konta.
Treść SMS: Już za chwilę przekażemy ważne informacje JAK WYGRAĆ.

Pytanie jak to zablokować, wyłączyć subskrypcje? Szukałem już w googlach ale nic nie mogę znaleźć na ten temat.

#tmobile #kiciochpyta #telefony #smartfon
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arturrow: hm nie może być tak, że > co sms to inna kwota pobrania z konta.

takie coś jest tylko możliwe w przypadku, w którym Twój ojciec ma kilka takich subskrypcji odpalone, powinieneś mieć możliwość wyłączyć to online, albo idź do salonu T-Mobile
  • Odpowiedz
wyłączyć to online

@Guardis: jestem po wizycie w salonie i tam mi powiedziano że zwykły kowalski nie ma opcji żeby wyłączyć wszystkich opcji premium, mimo że jak wczoraj wszystko wyłączyłem sms-em to w systemie widniało że ojciec ma tylko połowę opcji wyłączonych i żeby wszystko zablokować to muszę się udać do salonu lub "negocjować" wyłączenie wszystkich opcji na infolinii (bo podobno operatorowi nie jest to na rękę i rozmowy są
  • Odpowiedz
@Arturrow: słabo, z tego co wiem można wyłączyć usługi premium sms online, ale pewnie zależy od sieci, słabo, że w salonie tego od ręki nie zrobili :/

Może dasz radę dojść do tego, jakie to usługi? Każda usługa musi mieć swój regulamin, z informacją jak się wypisać. Taką informację (jak się wypisać) powinieneś również dostać w pierwszym SMS'ie po zapisaniu się.
  • Odpowiedz
@Guardis: w salonie spotkałem spoko ziomka( ͡° ͜ʖ ͡°) który w 1 min. wszystko zablokował i mówił że jak pracował na infolinii to nie mógł od tak, klientowi wszystkiego zablokować, bo to nie na rękę operatorowi.
  • Odpowiedz