Aktywne Wpisy
MrMas +692
Zakazać trzymania psów powyżej 5 kg w blokach mieszkalnych i myślę że większość problemów z psiarzami i sfrustrowanymi psami się rozwiąże
A taki mały szczur to poleci jak się go kopnie więc problemu nie ma
Tak btw to uważam że trzymanie dużego psa w kawalerce to znęcanie się w pewnym stopniu
#psiarze
A taki mały szczur to poleci jak się go kopnie więc problemu nie ma
Tak btw to uważam że trzymanie dużego psa w kawalerce to znęcanie się w pewnym stopniu
#psiarze
ZenujacaDoomerka +315
Żadna kobieta urodzona po 1993 nie umie gotować, znają tylko McDonald, ładowanie telefonu,"twerkowanie", biseksualizm, jedzenie ostrych chrupkow, kłamanie
#poznan
Na te konkursy głosują chyba tylko mieszkańcy tych miast więc wygrywa najludniejsze z dostępem do internetu. I taki tytuł powinien dostać zwycięzca.
@Idesiku_Nago: ja jestem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@hasztag_andrzej: najgorzej jest, jak sobie idę ulicą i zaczepiają mnie turyści z pytaniem "a bo my tu przyjechaliśmy pozwiedzać, co pani poleca tu zobaczyć?" xD Nigdy nie wiem co powiedzieć, zawsze mam ochotę odpowiedzieć "przepraszam, ale
Wbrew pozorom nie jest tak źle, mieszkając się o tym nie myśli, gdy codziennie stoisz w korku na Niestachowskiej xd
Choć muszę
Nie jesteśmy stolicą, nie mamy bogatej historii jak Kraków czy dostępu do morza. Ale można tu przyjechać, zwiedzić kościoły/katedry jak kto woli, zwiedzić rynek, zamek Przemysła. Jak ktoś lubi architekturę to jest Browar, Bałtyk, Pixel, Okrąglak, Śródka. Kto woli sztukę są murale, rzeźby na Cytadeli. Sama Cytadela jest świetna,
Począwszy od historii początków państwowości, przez pierwszego króla rozbicia dzielnicowego, czy też w późniejszym okresie niespotykanej nigdzie indziej w takiej formie pracy organicznej w czasie zaborów, a skończywszy na Powstaniu Wielkopolskim. To
We Wrocku jednak wystarczy odejść
Jeżeli chodzi o rynek/ratusz, to też bez porównania.
Ale największą bolączką Poznania jest jego zabudowa współczesna, powiedzieć mocno gastronomiczna, z chlebakiem i tortem bezowym na czele :P.
No i ja wiem,
Po pierwsze jest to miasto, które jest kolebką polskiej państwowości. Mało kto o tym wie ale to w Poznaniu pochowanych jest zaraz po Krakowie (i może Płocku) najwięcej władców Polski.
Historia Poznania nie jest historią romantyczną, nikt tu nie przelewał bezsensownie krwi. Generalnie kwestie historii jeżeli chodzi o Poznsń są moim