Wpis z mikrobloga

@AdiBubu z gerbesta kupiłem, kazali zdjęcia albo filmik wysłać i stwierdzili że na nich nic nie widać a nawet ślepy by zobaczył te wypalenia ale mniejsza o to. Potem postraszyłem ich PayPalem i po tym zaproponowali 45$ więc przyjąłem i na tym sprawa się zakończyła. Ostatecznie telefon sprzedałem po trzech miesiącach jako z uszkodzonym wyświetlaczem, straciłem na tym około 200zl.
@Turtle1380 noi nie uznali #!$%@? gwarancji,w niepodwazalnej ekspertyzie wpisali ze to uszkodzenie mechaniczne i ze obudowa wygieta jest w luk i w miejscu przebarwienia byl docisniety,powstalo naprezenie i od tego pojawila sie plama.
@Turtle1380: ja dla mnie nie był,mam zdjecia przed spakowaniem telefonu.serwisany wyslal mi dwa zdjecia ktore zrobili ktore nic nie poazuja i nic nie wnosza,jakosc na poziomie nokii 3310.jeszcze #!$%@? musialem im 19 zeta przelac zeby mi telefon odeslali bo on nie placa za wysylke.podejrzewam ze jesli naprawa bylaby gwarancyjna to wtedy tak,ale jesli reklamacja jest odrzucona to sam musze za to bulic
@AdiBubu jeśli masz zdjęcia przed wysłaniem to zgłoś do UOKiK albo chociaż ich postrasz, może za drugim razem naprawią, dodam od siebie że kiedyś miałem LG G3 w którym dostał się kurz pod wyświetlacz i za pierwszym razem też nie naprawili, zgłosiłem sprawę to za drugim razem wymienili wyświetlacz i uszczelki.
@Bartex16 Proline odrzucil reklamacje,stwierdzili ze to uszkodzenie mechaniczne z winy uzytkownika i ze ich decyzja jest niepodwazalna.Pisalem tez do serwisu xiaomi we wroclawiu,zalaczylem zdjecia.Napisali ze tak takie uszkodzenie moze powstac z winy uzytkownika jakni samo z siebie,wada fabryczna.Skonczylo sie tym ze sprzedalem telefon za 450 zl co jest bardzo dobra cena i kupilem redmi note 7.Mam nadzieje ze nie pozaluje i ze nie bedzie powtorki.Najlepsze w tym jest to ze jezdze do
@AdiBubu: no i tak jak mowiles:

Dziękujemy za wiadomość. W ogólnie pojętej nomenklaturze telefon posiada uszkodzony mechanicznie wyświetlacz, widoczne załamanie światła (przy zgaszonym ekranie w miejscu plamy będzie połysk) sygnalizuje naciśnięcie w miejscu plamy na LCD. Plama na LCD jest wynikiem niewłaściwego użytkowania sprzętu - wygięcia obudowy.
Do uszkodzenia dyfuzora LCD dochodzi na skutek zgniatania, wyginania urządzenia. Takie usterki niestety nie podlegają gwarancji.
@AdiBubu: proline poznan, bylem w sklepie, nie chcieli wyslac do serwisu, poinformowali ze to czesta usterka i tego nie naprawiaja, kazali mi napisac maila ze zdjeciami na ich adres pomoc@proline.pl, wyzej wkleilem ich odpowiedz
@Bartex16 ja wysylalem do nich poczta i pozniej zeby odzyskac telefon musialem przelac rownowartosc kosztow odeslania do mnie zeby telefon odzyskac.jeszcze jak dzwonilem do nich po otrzymaniu pisma z odmowa reklamacji to okazalo sie ze nie wiedza gdzie moj telefon jest,wyslalem do wroclawia,a byl w katowicach a znalazl sie po 2-3 dniach czy jakos tak.ogolnie nie polecam