Wpis z mikrobloga

@CzarneChmury No kupne, kupne. Nie chce mi się robić swoich. Ale już próbowałam różnych firm, ale niewiele to zmieniło :D Najlepszym rozwiązaniem jest wrzucenie je na patelnię!
@amn1337 no chyba czas najwyższy się przestawić, bo nie widzę w tym sensu.
czasochłonne nie, ale próbowałam w święta z teściową robić i trochę #!$%@? synowa ze mnie pod tym względem XD przecież jak można wsadzić palec do wrzątku (,)
@Tuptol: nie moze byc wrzatek bo się mąka zaparzy. Ogólnie to ja daje pol na pol mleko woda i same żółtka. Wychodza zacne. Jedyny problem mam z farszem jak robię z serem na slodko bo mi się rozlatuja. Nie wiem czemu. A tak to na 100 pierogów rozklei się 1.
@CzarneChmury to u mnie robiła tak, że na jakieś 3/4 szklanki mąki na stole do środka wlewała około szklanki wrzątku. dzieliła sobie szklankę wody na 4 porcje mniej więcej. do tego żółtka, sól i wyrabiała. zajebiscie jej to wychodziło!
każdy ma swój sposób i zdolności przede wszystkim :D