Wpis z mikrobloga

Wiecie co do mnie dotarło?
Gdy opadnie kurz po tym zamachu i usłyszymy jak bardzo lekarze się starali i ile rzeczy użyli to zobaczymy jaka jest różnica między politykiem i szarym człowiekiem.
Dla każdego z Nas zabrakło by krwi, sprzętu czy ściągania specjalistów z okolic. Boli mnie fakt takiej bylejakości życia/usług (nie umiem znaleźć słowa) dla zwykłych ludzi.
To jest wielka tragedia, ale ze względu na wiele dramatów jak los zamachowca, organizacja dużych imprez czy dysproporcje w ocenie wartości życia ludzkiego.
Niech się Pan trzyma Panie Adamowicz!
#gdansk #neuropa #4konserwy #wosp
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiusXXIII: Bosz, jaka to jest straszna nieprawda! Widzisz błyskawiczne reakcje na wypadki osób medialnych, bo takie są pokazywane, ale ja pracuję w szpitalu i w sytuacjach zagrożenia zdrowia i życia naprawdę nie ma znaczenia status majątkowy, nikt nie sprawdza nazwiska pod kątem rozpoznawalności, bo nikogo to nie obchodzi. Liczy się pacjent, masz konkretne algorytmy postępowania i DZIAŁASZ, bo czas leci. Proszę nie opowiadać takich głupot Panie Piusie.
  • Odpowiedz
usłyszymy jak bardzo lekarze się starali i ile rzeczy użyli to zobaczymy jaka jest różnica między politykiem i szarym człowiekiem.

Dla każdego z Nas zabrakło by krwi, sprzętu czy ściągania specjalistów z okolic

@PiusXXIII: Co za bzdura. Operacja był od razu po dowiezieniu go bo stan był krytyczny, a Ty piszesz, że wybierali mu najlepszych lekarzy z okolicy.
Co najwyżej z dyżurujacych, ale przecież dostepnych także dla innych ludzi.
  • Odpowiedz
@PiusXXIII: p--------z, dwa dni temu moja podopieczna złamała dwie kończyny i specjalnie dla niej był ściągany z innego miasta jeden z najlepszych ortopedów do operacji
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 28
@PiusXXIII: . Miałem wypadek, pęknięta czaszka. Śmigłowiec zabrał mnie na tomografię 40 km dalej, z tomografu w------i wszystkich stojących w kolejce żeby mnie tam wsadzić bo było zagrożenie życia. Dzięki ratownikom, lotniczemu pogotowiu i obsłudze szpitala mogę teraz pisać, że p--------z, waćpan. I 160 plusujacych niech się jebnie w ten pusty dzban.
  • Odpowiedz