Aktywne Wpisy
mirko_anonim +105
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dla mnie ten cały Książulo jest kwintesencją polactwa xD Pójdzie taki do wykwintnej restauracji to się wkurza, że musi długo czekać. Potem dostaje zamówiony przez siebie rosół i narzeka, że słaby, a w ogóle to ostatnio jadł lepszy za 12zł w barze mlecznym xD
Na drugie danie zamówi oczywiście schaboszczaka z frytkami, na frytki ponarzeka że mrożonki, a schabowy był lepszy i 2x tańszy w barze mlecznym.
To jest jak z moimi rodzicami. Gdy biorę ich do restauracji, przeżywam istną gehennę, bo "a czemu to takie drogie", "a czemu musimy tak długo czekać", "kiedy kelner podejdzie z rachunkiem bo chcemy wyjść", "nie ma to jak domowe jedzenie".
Nie umieją się zachwycić atmosferą, wystrojem i w końcu jedzeniem, bo ich podniebienia lubią tylko rosół i schabowy, a w przypadku ksiazula jeszcze kebab.
Dla mnie ten cały Książulo jest kwintesencją polactwa xD Pójdzie taki do wykwintnej restauracji to się wkurza, że musi długo czekać. Potem dostaje zamówiony przez siebie rosół i narzeka, że słaby, a w ogóle to ostatnio jadł lepszy za 12zł w barze mlecznym xD
Na drugie danie zamówi oczywiście schaboszczaka z frytkami, na frytki ponarzeka że mrożonki, a schabowy był lepszy i 2x tańszy w barze mlecznym.
To jest jak z moimi rodzicami. Gdy biorę ich do restauracji, przeżywam istną gehennę, bo "a czemu to takie drogie", "a czemu musimy tak długo czekać", "kiedy kelner podejdzie z rachunkiem bo chcemy wyjść", "nie ma to jak domowe jedzenie".
Nie umieją się zachwycić atmosferą, wystrojem i w końcu jedzeniem, bo ich podniebienia lubią tylko rosół i schabowy, a w przypadku ksiazula jeszcze kebab.
sztefen_muller +123
#motoryzacja #samochody #mercedes #nostalgia
Wiem, że zabrzmię teraz jak typowy Janusz-Nosacz po 60tce z brzuchem, ale kurła kiedyś to było.
Wszystko czytelne, na swoim miejscu, po paru tygodniach przyzwyczajenia mogę zmieniać temperaturę klimy albo włączyć podgrzewanieć fotela bez odrywania wzroku od drogi i bez wchodzenia w 3 poziom podmenu... I komu to przeszkadzało? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Wiem, że zabrzmię teraz jak typowy Janusz-Nosacz po 60tce z brzuchem, ale kurła kiedyś to było.
Wszystko czytelne, na swoim miejscu, po paru tygodniach przyzwyczajenia mogę zmieniać temperaturę klimy albo włączyć podgrzewanieć fotela bez odrywania wzroku od drogi i bez wchodzenia w 3 poziom podmenu... I komu to przeszkadzało? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Naprawdę fajny serial, jak do tego dodać, że oparty na faktach to aż chciałoby się więcej tak przystępnej lekcji historii w postaci filmu (ʘ‿ʘ)
Ode mnie 9/10 bo dyszkę trzymam na specjalne okazje i póki co tylko jeden wojenny film ma ode mnie dychę
#kompaniabraci #recenzjezdupy
z seriali jeszcze pacyfik byl dobry, dosyc niedoceniany i pomijany.
Były tam rozmowy z weteranami z serialu, gdzie też oni sami opisują te zmiany, szczególnie zapadło mi w pamięć, gdy jeden z żołnierzy mówił o wychodzeniu na drzewo w Normandii żeby ostrzelać niemieckich żołnierzy w okopach. Wtedy wydawało mu się to czymś niesamowitym, mógł pomóc swoim braciom, ale z biegiem czasu dotarło do niego(i do innych) jak nieodpowiedzialny był to pomysł. Świetnie
A tak osobiście dla mnie Kompania Braci idealnie wpasowała się w moje gimnazjalne zainteresowanie WWII, ogrywanie MoHaa, pierwszego CoDa itd. Swego czasu wiedzę o historii WWII bardzo szybko chłonąłem.
A co do samego serialu to tak idealnie oglądało mi się aktora grającego Majora Wintersa, że oglądnąłem sobie jeszcze jeden
Ale podobnie, trochę już zainteresowanie przycichło, ale nadal ulubiony temat jeśli chodzi o historię
Ja uciekam spać, bo trzeba wstawanko rano, ale tak teraz mi się skojarzyło, że zamiast Sabatonu była Coma xD
@Krawedziowy96PL ja i cod1 i cod2, co przegrałem tysiące godzin w ciągu tych 15 lat to moje xD