Aktywne Wpisy
Pechpechpech +7
#przegryw dowiedziałem sie ze kolegi siostrą lvl 19 chodzi na saunę nago.. a widziałem ja parę razy i jest mega łaska taka szczupła a ma bardzo duże cycki... przecież jakbym ja nago w takiej saunie zobaczył to nie dość że by mi stanął to pewnie bym się jeszcze spuścił na sam jej widok.. jak tam chłopy wytrzymują? Można jakoś zakryć siurka w takiej saunie żeby nie było widać wzwodu? Obczailbym która to
deziom +147
Sprzedaż Lotosu będzie jedną z najgrubszych afer tej kadencji. Wiecie na jakiej podstawie Ministerstwo Aktywów Państwowych zarekomendowało sprzedaż Lotosu? Na podstawie danych z dupy xDD. Ministerstwo nie miało dostępu do: wycen, umów, danych operacyjnych Lotosu. Wynajęte firmy audytorskie (np. KMPG), które miały ocenić sens transakcji, również nie miały dostępu do tych danych xDD.
Więc dlaczego w ogóle doszło do fuzji? Prawdopodobnie dlatego, że kaczyński sobie tak ubzdurał xD, a obajtek grzecznie słuchał.
Więc dlaczego w ogóle doszło do fuzji? Prawdopodobnie dlatego, że kaczyński sobie tak ubzdurał xD, a obajtek grzecznie słuchał.
Jaki może być powód "błądzenia" brzeszczotu wyrzynarki?
Wyrzynarkę mam nową, brzeszczot też. Dokręciłem sobie nawet do materiału listwę prowadzącą. Wyrzynarką jadę po prowadnicy a mimo to cięcie wygląda jakby robił je #!$%@? wujek Heniek po ciemku.
Cięty materiał to sklejka 5mm.
Jak linia prosta do wycięcia to pilarką jeb jeb a potem brzegi papierem elegancko i można dupą po tym jeździć.
@Brudna-Cyganka: no będę musiał chyba pilarką to zrobić ale też z myślą o takich pracach kupiłem sobie wyrzynarkę.
@Shmit: Taaa i tory były złe i szyny też były złe.
Jak mam jakieś fale do wycięcia to juz wolę się męczyć frezarką i po te 0,5cm ściąć na 50razy albo wyciąć +/- i pilnikiem jechać albo taśmówką jak wyrzynarką bo to zawsze coś nie teges mi się nią utnie i krzyczę brzydko i głośno ( ͡° ͜ʖ ͡°
@Gronie: jest mnóstwo rodzajów brzeszczotów. Do różnych materiałów i do różnych cięć. Masz odpowiedni brzeszczot do ciecia prostoliniowego? Może masz do fantazyjnego cięcia?
https://www.bosch-professional.com/pl/pl/t-101-br-clean-for-wood-brzeszczoty-do-wyrzynarki-2592729-ocs-ac/
ciąłem tym Boschem i było super
@Wychwalany konstrukcja zębów na tym brzeszczocie jest idealna do cięcia litego drewna, natomiast nie nadaje się na płytę wiórową.
Teoretycznie sklejkę powinien dobrze obrabiać, ale po zdjęciu mam wątpliwości czy jakość tego brzeszczotu jest chociażby średnia.
Obstawiam tutaj włączone podrzynanie, czyli ustawienie pokrętła o którym pisałem wyżej na pozycjach od 1 do 3, stąd problem z cięciem równym dla cienkich materiałów.
Podrzynania używaj przy grubych materiałach jak blaty 3-4 cm czy grube drewno.
Wyciąłem w końcu to co chciałem i wyszło #!$%@? ale to i tak tylko przymiarka i będę robił nowe w nieco grubszej sklejce.
No i ciekawostka: ostatnie cięcie robiłem bardzo powoli brzeszczotem do metalu i wyszło najlepiej (prawie bez poszarpania krawędzi) i najprościej.
https://allegro.pl/oferta/brzeszczot-do-drewna-100mm-typ-t-2-7mm-bosch-t101b-7530359576
Zęby drobne i rozjeżdżające się na boki.