Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 441
Czyli od teraz tylko w jedną niedzielę będę mógł zrobić zakupy?

#zakazhandlu

Proponuję od 2020 zakaz handlu w każdą niedzielę a w 2021 dorzucić do tego jeszcze dni powszednie po godzinie 15, bo przecież każdy może wyjść wcześniej z pracy, przecież się przystosujemy...
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KornixPL: raczej się nie ma na to nadziei, każdy kto dochodzi do władzy pcha tam swoich. A od 30 lat do władzy dochodzą ci sami i to też prędko się nie zmieni.
  • Odpowiedz
@KornixPL:

później będzie czas na patologie w spółkach skarbu państwa

Ha,ha dobre.Pierwsze co zrobi platformerski rząd to będzie wyrzucenie wszystkich pisowców i ich rodzin ze spółek i na ich miejsce wsadzenie swoich i ich rodzin.Ale przez to patologie nie znikną.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ojciec_Pijo: no właśnie, tak samo jak nie było samochodów, ba! Ja się cofniemy dalej to tlenu też nie było i nikomu to nie przeszkadzało ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Faktycznie, chyba przesadzam
  • Odpowiedz
@KornixPL proponujesz, a od 2020 ma być każda niehandlowa xD
Pomysł z zakazem handlu po 15 też zajebisty
( ͡º ͜ʖ͡º)
Dorzucilbym zamknięcie również sklepów internetowych xD
  • Odpowiedz
Choc zona kieruje jednym z supermarketow to mam na to w------e ( ͡º ͜ʖ͡º) jak dobrze ustawisz grafik pracownikow to w ramach niedzieli mieli inny dzien lub nawet dwa wolne wiec takie gadanie zeby spedzic ten dzien z rodzina to p---------e kotka za pomoca mlotka.... Co na to kierowcy autobusow, lekarze, kucharze itp itd Zyskali frajerow ale nie przebija tych od 500+ ( ͡°( ͡
  • Odpowiedz
  • 0
@StaryZielony: spacery i w dni powszednie mimo że są tymi handlowymi robić spacery - wiem, że jesteśmy hipsterami, no ale nie wyszyscy mają tak zajebiście silna psychikę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@czarnyalibaba: są podatkami. Daniną publiczną przeznaczaną na rozwiązania służące społeczności. O ich wydawaniu decyduje rząd wyłoniony przez wybraną w wolnych i demokratycznych wyborach większość parlamentarną. Jeszcze jakieś pytania? Następne odpowiedzi są płatne.
  • Odpowiedz
@motaboy: Podatki to około 40 a nawet 50% mojej pensji. Jakkolwiek byś tego pięknie nie ubrał w słowa, są po prostu złodziejstwem. A gdy widzę że rozdysponowywane są w sposób skandaliczny to krew mnie zalewa xd
  • Odpowiedz