Wpis z mikrobloga

#gdansk jak zawsze przygotowany na spodziewane sytuacje pogodowe. Dziękuję panu prezydentowi za szybką reakcję służb drogowych i dobre przygotowanie ulic. Dobrze się żyje w mieście gdzie wiadomo, że kiedy spodziewany jest śnieg i mróz, jego gospodarz zadba o to, aby mieszkańcy mogli bezpiecznie i bez przeszkód wrócić do domów, szczególnie ci korzystający z komunikacji miejskiej.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Or3z: Tak. Obwodnica, Grunwaldzka, Jaśkowa, Słowackiego, Spacerowa, Armii Krajowej, od prawie trzech godzin jak tylko zaczęło padać jeżdżą pługi i piaskarki dzięki czemu jest bezpiecznie. Na innych głównych ulicach także sporo służb drogowych, taka pogoda, a w mieście praktycznie żadnych trudności, komunikacja działa sprawnie, samochodem także jedziesz bez kłopotów.
  • Odpowiedz
@Or3z: Otóż to. Niby styczeń, wiadomo, że sypie śnieg, z rana lekka odwilż, po zmroku chwyta mróz, u nas dodatkowo na Pomorzu wieje wiatr, nawet mój telefon ostrzegał mnie wczoraj przed śniegiem i trudnymi warunkami na drodze, a jednak nie wszyscy potrafią z tego wyciągać wnioski. W wielu miejscach w kraju jest zawsze totalny paraliż, a u nas jednak trzeba przyznać, że pan prezydent i jego ekipa potrafią zadbać o
  • Odpowiedz
@KilY: Na Jaśkowej lodowisko. Zrobiłam 2 rundki, już myślałam, że auto mi się psuje, a po prostu tak ślisko. Zrezygnowałam. Chciałam jechać autobusem, ale cóż. Wszystkie stały na awaryjnych na Wileńskiej, Piecewskiej i Jaśkowej.
  • Odpowiedz
@KilY Don Adamos jest teraz zajęty przeglądaniem ofert developerów nie ma czasu dla plebsu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po raz kolejny chciałem pogratulować pier*olcom którzy zaglosowali na pana "prezydenta"
  • Odpowiedz