Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
Mirki nie polecam zakupów na #gearbest miesiąc temu kupiłem #oneplus . Do dziś nie mogę się doprosić o wysyłkę. Co tydzień piszę do supportu i co tydzień to samo odpisują, Że nie mają na stanie i żeby czekać i tu pojawia kolejna data w której niby to będą mieć i wyślą i tak raz za razem, ja piszę oni odpisują to samo. Nawet z dobrej woli zmieniłem kolor zamówionej wersji, bo koleś mówił że te szybciej może być dostępna i dalej nic. To jak kopanie się z osłem. A na ich witrynie nadal sprzedają #oneplus6 jakby nigdy nic. Szukają następnych jeleni takich jak ja. Oczywiście zdawałem sobie sprawę że będę musiał czekać na telefon półtora miesiąca nawet, ale do jasnej cholery myślałem że po prostu tyle może iść do Polski, wcześniej kupowałem z Aliexpress i wszystko było zawsze w porządku. Następnym razem niczego nie kupię u tych skośnookich j------w. Nie polecam tego sklepu , chyba że ktoś chce sobie szargać nerwy i #zalesie przy okazji
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@znor1006: I właśnie to był główny powód, dla którego wolałem zapłacić więcej i kupić z oficjalnej, europejskiej dystrybucji. Telefon u mnie po 3 dniach, gdy będę musiał skorzystać z gwarancji, również nie będzie problemów.
  • Odpowiedz
@znor1006: Ja już w zeszłym tygodniu dostalem refund. Raz do nich napisałem i mówili że święta i tak dalej. Ale gdy 24 grudnia wyskoczył termin wysyłki planowany na 24 stycznia napisałem maila że chce hajs bo nie będę czekał 2 miesięcy za wysyłką. Oddali bez większego sprzeciwu. Ogólnie tego samego dnia zamówiłem OP6 tyle że na banggood o dolca taniej. Planowana wysyłka już jutro. Niestety kolor czarny a na Gearbescie
  • Odpowiedz
@znor1006: kiedy zamawiałeś? ja 2 grudnia, 11 grudnia juz wysłane

czytam masę takich postów jak twój i zastanawia mnie od czego to zależy, farta miałem?
jaki kolor wybrałeś, że rzekomo tak ciężko dostępny?
  • Odpowiedz
  • 0
@znor1006 to Cię przebijam, ja czerwony zamówiłem i zapłaciłem na #gearbest 6 grudnia. Do dnia dzisiejszego brak wysyłki. 2 tickety pisałem i nic tylko wykręty. Sam też się już zastanawiam nad refundem.
  • Odpowiedz
@znor1006: podpisuje się pod tym postem. Zamówiłem 11.11 mojego 8/128 i dostałem chyba dopiero dzień czy dwa przed świętami. Już więcej nie będę od nich brać czegoś powyżej 500zl
.
  • Odpowiedz
@Volan
@znor1006 niestety kupując z chin przed świętami trzeba się uzbroić w cierpliwość. Kupiłem cyber monday i dostałem po 2.5 tygodnia. Fart. Kiedyś kupiłem oczyszcza z xiaomi i szedł prawie 3 miesiące . Niestety. Jednak 1400 za taki tel to bajka. Mi się nie paliło bo stary telefon dobrze działał cały czas
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@pc386toHD: Nie o to chodzi, gdyby mi go wysłali i szedł nawet 2 miesiące, rozumiem zdarza się. Może być różnie. Ale sprzedawanie towaru z dniem wysyłki takim a takim a potem ciągle przedkładanie jest doda mnie zwykłym oszustwem i dyskwalifikuje ten sklep w mojej opinii. Powinno napisać przy kupnie że tren produkt będzie dostępny np za miesiąc i czy ja się zgadzam żeby poczekać do tego czasu a tak to
  • Odpowiedz
Zamawiałem czerwony kolor. Z tego co widzę po wypowiedziach, właśnie ten kolor był problematyczny. Zwrot dostałem na drugi dzień jak napisałem ticket. Ok 19 napisałem a rano już mail że zwrot dostałem. Oczywiście to tylko na mailu zwrot bo wpierw PayPal musi przerobić zwrot i trzyma jakiś czas a potem znowu Revolut. Czekam już chyba 10 dni i na revolucie nadal nie ma hajsu... Wiadomo że święta, nowy rok itd. czekam do
  • Odpowiedz
U mnie już luz. Dostałem refund tyle że w dolarach. Wystarczylo zmienić kartę z walutami i tam się znalazł refund. Raptem 3 dni w tym 7 poszukiwania :)
  • Odpowiedz