Aktywne Wpisy
Fekalny_okuratnik +161
Tatuaże u kobiety to bardzo szybki redflag. Nie jest tajemnicą, że 95% kobiet z tatuażami jest #!$%@?ęta (borderline, bipolar i inne zaburzenia psychiczne) lub reprezentuje sobą zwyczajną biedę umysłową jak na większość femoidów przystało.
Gdyby te tatuaże jeszcze miały jakiekolwiek głębsze znaczenie np. coś związane z bardzo wielkimi przeżyciami lub sytuacjami to byłbym w stanie to zrozumieć, ale to są jakieś skrajności i większość wytatuowanych julek to chodzące pisanki z gówno-dziarami typu
Gdyby te tatuaże jeszcze miały jakiekolwiek głębsze znaczenie np. coś związane z bardzo wielkimi przeżyciami lub sytuacjami to byłbym w stanie to zrozumieć, ale to są jakieś skrajności i większość wytatuowanych julek to chodzące pisanki z gówno-dziarami typu
kogi +58
Posłanka Agnieszka Pomaska rozdaje ulotki z kampanijnego samochodu. Z tylu hasłem „wypierda***”przekonuje dlaczego warto na nią głosować.
Ta sama osoba za chwile będzie mówić jak PiS szczuje na Polskę i Polaków prowadząc z wyborcami rozmowy o fali nienawiści, której sama jest ofiarą.
Taki wasz zaklamany obraz #neuropa
#polityka #bekazlewactwa #konfederacja #wybory
Ta sama osoba za chwile będzie mówić jak PiS szczuje na Polskę i Polaków prowadząc z wyborcami rozmowy o fali nienawiści, której sama jest ofiarą.
Taki wasz zaklamany obraz #neuropa
#polityka #bekazlewactwa #konfederacja #wybory
Solidaryzuję się ze zbanowanymi cumplami. Nie akceptuję wyjaśnień iż tematy zbożowe są akceptowane gdzie jednocześnie są usuwane znaleziska i banowani ludzie za wrzucenie linków o tematyce rolniczej, nie mówiąc o banowaniu za pikselozę 10x10 px.
Przepis na formę 20 cm na 20 cm.
100 g herbatników
Ganache:
200 ml śmietanki 30%
200 g czekolady deserowej/gorzkiej jeżeli ktoś jeszcze bardziej chce zredukować słodycz
Masa:
500 g mascarpone
130 ml śmietanki 30%
100 g białej czekolady
120 g dmuchanej pszenicy („Kangus”)
Na wierzch:
50 g dmuchanej pszenicy („Kangus”)
Najpierw wykonać ganache: do garnka wlać śmietankę i podgrzewać do ~90°C. Dodać pokruszoną czekoladę i mieszać do połączenia, ostudzić. Wyłożyć dno formy herbatnikami (50 g). Wylać ok. 1/3 ganache’u na herbatniki, rozprowadzić, wyłożyć resztę herbatników, odstawić w chłodne miejsce (może być nawet balkon). Roztopić białą czekoladę w kąpieli wodnej/w mikrofalówce, odłożyć do delikatnego ostygnięcia. Śmietankę 130 ml ubić na sztywno, dodając po łyżce mascarpone ciągle miksując. Wymieszać z ostudzoną białą czekoladą. Dodać do masy puszystą pszenicę, wymieszać łyżką. Wyłożyć masę na herbatniki, wyrównać, polać wierzch ganache’m, obsypać obficie pszenicą. Porządnie schłodzić, najlepiej kilka godzin.
Pokażcie swoje dania jakie przygotowaliście na ten wieczór :D i miejcie moderatorskich dzbanuszy w czterech literach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#afera #gotujzwykopem #sylwesterzwykopem #wykop #gotujzhannah
Weź śmietankę 30 i gorzką czekoladę taką minimum 70% kakao.