Wpis z mikrobloga

100-lecie Powstania Wielkopolskiego:
Co robi Prezydent Jaśkowiak? Nie bierze udziału w uroczystościach bo "jest za rozdziałem Kościoła i Państwa"
Co robi policja? Zakazuje corocznego Biegu Powstania Wielkopolskiego na dwa dni (robocze) przed imprezą.
Co robi Urząd Miasta? Promuje wyłącznie działania organizowane przez spółkę Estrada
Co robi Marszałek? Organizuje z TVN koncert za 7mln w którym prowadzący i muzycy są oderwani od rzeczywistości.

Co robią Poznaniacy? Organizują wielką illuminację, wydają własnym sumptem płyty z muzyką, organizują bieg pamięci PO CHODNIKACH oraz małe koncerty i spotkania. Rozdają jedzenie, flagi, koszulki na pl. Wolności. Oczywiście wszystkie te oddolne atrakcje Miasto Poznań pomija w swoich przekazach. Nie znajdziecie zdjęcia ani jednej głupiej wzmianki na oficjalnych kanałach, bo po co. I tak się pomału żyje na tej wsi.

#poznan #takaprawda #polska
rubikoon - 100-lecie Powstania Wielkopolskiego:
Co robi Prezydent Jaśkowiak? Nie bie...

źródło: comment_sE1JymqlZsIada5eU20TPKhnlOixCRmU.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
przed wigilią nagle wydali negatywną opinię nt. biegu, sprawa dotyczyła zabezpieczeń. Niestety mimo, że składki opłaciło 2000 osób i były możliwości wprowadzenia poprawek, Urząd Miasta nie był w stanie przyklepać tego w czasie świąt. To normalna procedura, zazwyczaj miasto atakuje takie inicjatywy przez ZDM czy policję właśnie

@rubikoon: i policja ma na słowo harcerza uwierzyć, że organizatorzy załatwią to, czego nie dopilnowali? A jak komuś stanie się krzywda przez złe zabezpieczenie
  • Odpowiedz
@Juppi_: ma postępować tak jak robi to w przypadku Marszu Równości, jego trasa, przebieg i zabezpieczenie zostały zmienione na 2 godziny przed rozpoczęciem w tym roku
  • Odpowiedz
nie pominął jedynie mszy. ok?

@rubikoon: I co to ma do rzeczy? Jak dla mnie nie musi być na każdej części obchodów, ważne, że był na tej najważniejszej. Przestań się #!$%@?ć do czegoś, do co nie miało miejsca, już Ci kilka osób to wytnęło.

A co do nieuczestniczeniu przez Jaśkowiaka na mszach to ma moje pełne poparcie. To, co czarna mafia wyprawiała w Poznaniu to zasługuje na pełen bojkot ze strony
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@rubikoon: #!$%@? tęczowego Jacka co jest bardziej biedroniowaty od samego biedronia i nakazuje Poznaniakom jeździć zimą na rowerze. Najgorszy prezydent tego miasta od czasu komuny.życie w centrum zanika. Wszędzie te #!$%@? ścieżki rowerowe. Złodziej już był lepszy - Grobelny już za nim tęsknię. A poznaniacy nie lepsi bo se wybrali tą mendę na 2 kadencję w pierwszej turze wyborów....bo się boją PiSu. To tak jak wybrać gwalcenie w dupę codziennie bo
  • Odpowiedz
@Pszesmiewca: Jacuś to tępy dzban jakich mało. Jan Grabkowski również jest zagorzałym antyklerykałem, a jednak wziął udział w całych uroczystościach łącznie z mszą z szacunku dla uczestników powstania. Po tym poznaje się charakter człowieka - jeden jest poważnym politykiem, a drugi tylko głośnym klaunem za którego musi się wstydzić Poznań.
  • Odpowiedz
@rubikoon nie ważne co się dzieje w tym mieście i tak #!$%@? sz jaskowiaka. A ja go wolę od grobelasai innych kandydatów. Wybraliśmy go i musisz z tym żyć, prawa nie zmienia.
  • Odpowiedz
Najważniejsze, że na koniec tego żałosnego koncertu ma stadionie transmitowanego przez tvn na końcu odśpiewali Wolność, kocham i rozumiem. I to nawet dwa razy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz