#epapierosy #liquidy Dziś dokonałem zakupu swojego pierwszego e-szluga, którym jest wciśnięty mi przez laskę z wysepki Volish Tense. Póki co jest spoko, poza jednym aspektem, który strasznie mnie mniepokoi. Mianowicie, czy to normalne, że to ustrojstwo (w sensie generalnie e-p-------y) tak żre liquidy? Użytkuję to od godziny 10, a w buteleczce z 10ml (12mg) zostało może 4,5. Czy ktoś obyty w temacie mógłby rzucić mi kilka słów na ten temat, jak jest z tym gospodarowaniem liquidami, może jakieś sposoby na oszczędniejsze vapowanie, i tak dalej?
@ciktorzyznaligodobrze 6ml w dzień to i tak niezły wynik :), mi dziś podczas spaceru 1,5h wyparowalo 7ml. Odradzam kupno liquidow z wysepki, ceny są horrendalne (nawiasem sam kupowałem liquidy na wysepkach przez prawie 8 lat xd).
@mogewszystko100 Biorąc pod uwagę Ali, to przepłaciłem raptem 30-40zł, chyba całkiem spoko, bo to Vaporesso wygląda jak na moje troszeczkę mniej stylowo
@ciktorzyznaligodobrze założyłem, że skoro moda kupiłeś na wysepce to liquidy również. Zanim nauczysz się robić własne liquidy to może kup sobie parę premixow z bazami nikotynowymi
@eel00: premixy to słaby pomysł bo zobaczymy smaki potem zacznie robić samogonu i się zawiedzie że to nie ten sam smak. Premixy są ładowane słodzikami dlatego ja takie intensywne :) z samej bazy i aromatu się tego nie uzyska
@mogewszystko100 a samogon nie potrzebuje kilkunastu dni na lezakowanie? (Sam nie robię, ale tak slyszalem ;)) Przez ten czas trzeba mieć co palic, a na wysepkach 10ml liquidu kosztuje 15-20 zł z tego co pamiętam.
@bunkrowo: i co mu z tego że kupi premix jak nie będzie czuł mocy i jarał cały czas i ten jeden premix ~50ml zejdzie mu w jeden dzień a się nawet nie na pali. @ciktorzyznaligodobrze: pomyśl nad liquidem o mocy 18mg mi schodzą ~2ml dziennie albo tak jak wyżej ktoś wspominał samogon kupujesz shota 12mg, wybrany aromat i mieszasz jeśli 12mg jest słabe to większa moc 18-20mg powinno
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
Dziś dokonałem zakupu swojego pierwszego e-szluga, którym jest wciśnięty mi przez laskę z wysepki Volish Tense. Póki co jest spoko, poza jednym aspektem, który strasznie mnie mniepokoi. Mianowicie, czy to normalne, że to ustrojstwo (w sensie generalnie e-p-------y) tak żre liquidy? Użytkuję to od godziny 10, a w buteleczce z 10ml (12mg) zostało może 4,5. Czy ktoś obyty w temacie mógłby rzucić mi kilka słów na ten temat, jak jest z tym gospodarowaniem liquidami, może jakieś sposoby na oszczędniejsze vapowanie, i tak dalej?
@Waspin boziu, mi schodzi średnio 2ml/dzień i myślałam, że to dużo :D
Dzięki za rozjaśnienie mi trochę tematu, teraz już wiem czego szukać i jakoś sobie to ogarnę :D
@Waspin
@Mishkaliina Jak dobre tango w weekend to i nawet do 80 ml szło ( ͡~ ͜ʖ ͡°)