Aktywne Wpisy
Amatorro +228
13000 pensji ministra w kraju z kartonu - tyle co jakiś menadżer niższego szczebla, a masz jedną z najbardziej odpowiedzialnych funkcji w państwie, do tego niewyobrażalny hejt, bo 50% kraju Cię nienawidzi i uważa za zdrajcę.
Czaicie takiego ministra finansów zarządzającego budżetem 850mld zł, który zarabia mniej niż 2 średnie krajowe???? Rozwala mi to mózg. (Ale może to na przykład tłumaczyć jego parcie na program deweloper plus)
Jestem w stanie uwierzyć, że niektórzy są w stanie przyjść do tak obciążającej pracy jako zwieńczenie kariery, bo są już życiowo ustawieni i popracować hobbistycznie (jak np Sikorski), ale na dłuższą metę to jest niestety właśnie jeden z powodów tego złodziejstwa PiSu, korupcji, uwłaszczania się na państwowej kasie, upychania wszędzie swoich ludzi i jarkaczowego sposobu zarządzania. Morawiecki działki, Rau centrum wizowe, SolPol lasy i fundusz sprawiedliwości, matki, babki i kochanki w zarządach spółek energetycznych. Bez zmiany tych mechanizmów, to będzie element każdych rządów w Polsce.
Pewnie
Czaicie takiego ministra finansów zarządzającego budżetem 850mld zł, który zarabia mniej niż 2 średnie krajowe???? Rozwala mi to mózg. (Ale może to na przykład tłumaczyć jego parcie na program deweloper plus)
Jestem w stanie uwierzyć, że niektórzy są w stanie przyjść do tak obciążającej pracy jako zwieńczenie kariery, bo są już życiowo ustawieni i popracować hobbistycznie (jak np Sikorski), ale na dłuższą metę to jest niestety właśnie jeden z powodów tego złodziejstwa PiSu, korupcji, uwłaszczania się na państwowej kasie, upychania wszędzie swoich ludzi i jarkaczowego sposobu zarządzania. Morawiecki działki, Rau centrum wizowe, SolPol lasy i fundusz sprawiedliwości, matki, babki i kochanki w zarządach spółek energetycznych. Bez zmiany tych mechanizmów, to będzie element każdych rządów w Polsce.
Pewnie
Yahoo_ +9
Gdzie można zabrać nastolatka (15 l.), który mówi "mi obojętnie" we #wroclaw? Najlepiej tak, żeby drugi dzieciak (10l.) też miał co robić. Trochę się gierkami interesuje z tego co rozumiem, jakiś minecraft czy roblox z tego co mi powiedział.
Serge Lutens Fille en aiguilles (2009)
Moje pierwsze święta z Dziewczyną w Szpilkach. Któryś z recenzentów kiedyś wymienił je jako perfumy idealne na święta i tak sobie to zakodowałem, że wiedziałem że Boże Narodzenie będzie należało do nich. Zaraz więc je na siebie zarzucę i w drogę.
Ciężko jest sklasyfikować Fille en aiguilles bo pomimo, że kompozycja ta zawiera tylko kilka składników to są bardzo różne od siebie. Ich nazwa to jak zwykle u Lutensa ciekawa gra słów bo szpilkami są oczywiście igły sosny a nie damskie buty. Jest więc naturalnie sosna jako przedstawiciel nut drzewnych, kadzidło, jest wetyweria od zielonych, są owoce, jodła balsamiczna a także pieprz i szałwia z przypraw. Dla mnie kompozycyjnie jest bardzo dobre ale jeśli miałym go sklasyfikować to najbardziej jest to chyba zapach drzewno-kadzidlany. Zawsze otwarcie przyznaje, że nie cierpię kadzidlanych perfum ale jeśli miałby trafić się wyjątek to tylko od genialnego Lutensa, który skomponował go jak zwykle z nie mniej zajebistym Sheldrakiem. Dla mnie to jak odymiony kadzidłem las iglasty i pewnie stąd te wszystkie skojarzenia ze świętami, bo choinki, bo kościelne kadzidło itd. Perfumy momentami słodkie, ale podczas otwarcia mamy tylko las i pieprz. Słodycz z owoców razem z jodłowym balsamem pojawiają się dopiero później. Parametry prawie typowo Lutensowe. Projekcja jak prawie w każdym z jego zapachów ale trwałość już minimalnie gorsza bo jest to max 8 godzin. Unisex, którego używa masa kobiet, ale bez wyraźnego przechylenia w któras ze stron.
typ: woody-aromatic
zapach: 9,0/10
projekcja: 7,0/10
trwałość: 7,0/10
podobne: Parfums d’Empire Wazamba
https://www.parfumo.net/Perfumes/Serge_Lutens/Fille_en_Aiguilles
https://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Fille-en-Aiguilles-6619.html
Wiele zapachów w podobnych klimatach wachalem i wszystkie je Lutens przykrywa czapką.
Syrop, syropek, jak najbardziej, a ja uwielbiam je wszystkie. (。◕‿‿◕。)
Komentarz usunięty przez autora