Wpis z mikrobloga

@Ciastek993: obserwuję temat gry od jakiegoś czasu i opinie o niej są bardzo dobre, ale może jeszcze trwa ulgowy czas dla gry po premierze. Jest to na pewno najwierniejszy "duchowy spadkobierca" fallouta, jaki powstał. Patchami bym się nie przejmował, bo tak rozbudowane gry będą mieć jakieś błędy i ich łatanie jest dobrym przejawem. Deweloper jest mocno zaangażowany w projekt i często komunikuje się z fanami, co bardzo dobrze wróży.
@sierzchula: @Hawthorne: @Lisaros: Pograłem dłuższą chwilę, i wszystko super, ale kurde gra ma takie 2-3 minusy które bardzo psują odbiór.

1. Prędkość postaci/animacji no rany jakby zrobili o 0.0001 wolniej to wszystko stałoby w miejscu, chodzenie po mapie między lokacjami to mordęga, aż się nie chce wracać do poprzednich miast.
2. AI towarzyszy, i zarządzanie nimi, no matko, żeby gra z przed 20 lat czyli f2 miał to lepiej
@Ciastek993 ano, większość opinii dobra ale te nieliczne konstruktywne mnie odstraszyly. Wszechobecny grind na losowych spotkaniach i repetetywne questy, gdy ciężko w ogóle odróżnić postaci.

Dodatkowo system strzelania jest marny, bo ciągle i ciągle i ciągle to samo - a w tej grze aim shot nawet nie daje bodaj więcej obrażeń niż zwykłych. Uch :(
@Ciastek993: aa jeszcze dodam, coś co chyba najbardziej mnie zabolało...nasi towarzysze nie dostają expa za rozwiązywanie questów! Jedyny sposób żeby podbić im lvl to walka, co jest niesamowicie słabe, po prostu durne, niepotrzebne rozwiązanie ()
@Ciastek993: to ślimaczenie się postaci to jakaś plaga, nie tylko w Atomie się z tym można spotkać. Jest taka gra w produkcji jak Anority i tam to wyglądało bardzo źle. Od razu zwróciłem na to uwagę deweloperowi, bo w sumie aż nie chciało mi się dalej w to grać. Na szczęście szybko zareagował. Mam nadzieję, że twórcy Atomu postąpią podobnie.
Prędkość postaci/animacji no rany jakby zrobili o 0.0001 wolniej to wszystko stałoby w miejscu, chodzenie po mapie między lokacjami to mordęga, aż się nie chce wracać do poprzednich miast.

@Ciastek993: oryginalny fallout2 tez mial slamazarne poruszanie sie, dopiero ogarniecie auta przyspieszalo zabawe.

AI towarzyszy, i zarządzanie nimi, no matko, żeby gra z przed 20 lat czyli f2 miał to lepiej zrobione niż ATOM z 2018 ;-;

@Ciastek993: krotko gralem z
Dla mnie gra bomba (fan starych falloutów). Lubię dużo z npcami gadać, są świetne dialogi i ciekawe historie, każdy ma trochę inny charakter. Diablo to to nie jest więc walka nie jest dynamiczna, ale dla mnie to gitarka, bo sam powolny jestem i raczej fabuła mnie wciąga niż rozwój postaci/jatka/zbieranie itemów.