Wpis z mikrobloga

#mirk strasznie skopałam z lapkiem i teraz potrzebuję pomocy :( [MSI GL62 6QD] Od paru miesięcy miałam problem z wbudowaną kamerką. Po prostu przestała działać. Próbowałam to naprawić, wgrywałam nowy SCM, robiłam aktualizacje i nic nie pomogło. Już się poddałam na parę miesięcy, aż w końcu dosłownie parę dni temu, kamerka od tak po prostu zadziałała. No i po chwili przestała znowu. W device manager się nie pokazywała dopóki nie włączyłam 'view hidden devices' i tam się ukazała jako pozycja 'usb 2.0 webcam device' . Sterowniki były aktualnie, nie wiem czemu pomyślałam, że jak odinstaluję kamerkę (myślałam, że po prostu odinstalowuję same sterowniki) to coś się zadzieje. Ale teraz nie dość, że już w ogóle mi tego nie pokazuję w managerze to nie wiem jak ją przywrócić i nie wiem co już robić ( ͡° ʖ̯ ͡°) (zrestartowanie kompa parę razy nie pomogło)
Windows 10
Halp

#it #komputery #komputer #laptop #laptopy #helpdesk #msi #windows
  • 16
@ETplayer: tak, dużo tego w google i te linki też przeglądałam. Przejrzałam już połowe internetu i u większości przycisk fn + f6 zadziałał, ale u mnie on nic nie zmienia. Laptop przestał widzieć kamerkę. Nie ma go w device w ogóle. Nawet specjalnie dla ciebie wgrałam teraz jeszcze raz SCM, który teoretycznie powinien zajmować się 'obsługą' kamerki. Nadal to samo