Wpis z mikrobloga

@brakloginuf: zgadzam się, więc skoro być może się męczy w obecnej po cholere ma się uczyć programowania żeby się męczyć w kolejnej xD

Programowanie i zawód programisty bywa pokazywany tylko w różowych okularach jako zbawienie ostateczne, jako zawód cudo i lek na wszystkie bolączki związane z niezadowoleniem ze swojej pracy. Tymczasem tak nie jest i jest to zawód jak każdy inny, i tylko to staram się ludziom uzmysłowić, żeby zachłyśnięci pięknymi
  • Odpowiedz
@BoltoS: non stop dostaje oferty na linkedinie, a profil mam tak stary, że nie uwzględniłem awansów i mam dalej wpisanego stażystę. Problem może być tylko w mniejszych miastach, w dużym mieście znalezienie pracy nie wymaga większego wysiłku, znalezienie dobrej pracy, no cóz tutaj już trzeba troche pogrzebać :)

• Odpowiedz
@sweet_dream99 mój syn ma cztery latka i chciał szukać roboty jako junior developer to go wyśmiali jak powiedział im o swoim wieku, teraz jak chcesz mieć przyszłość to nauka angielskiego zanim się urodziłaś a potem tylko #!$%@? linijek kodu 24h/d

Biedne dzieciaki, niektórzy jeszcze nawet nie umieją chodzić
  • Odpowiedz