Aktywne Wpisy
zgubiles_sie_jelonku +1198
Nie ma drugiego tak złodziejskiego i kantujacego sklepu jak Biedronka.
Gapiłem się dzisiaj w cenowke produktu chyba z minute i wciąż nie byłem w stanie ogarnac, gdzie tam jest cena regularna. Mało tego, te gnojki się tak wycwanily, że na czytnikach cen nie pojawiaja sie juz ceny regularna jak kiedys tylko te same cenowki promocyjne co przy półkach. To chyba jedyny taki sklep, w którym o cenie produktu klient dowiaduje się przy
Gapiłem się dzisiaj w cenowke produktu chyba z minute i wciąż nie byłem w stanie ogarnac, gdzie tam jest cena regularna. Mało tego, te gnojki się tak wycwanily, że na czytnikach cen nie pojawiaja sie juz ceny regularna jak kiedys tylko te same cenowki promocyjne co przy półkach. To chyba jedyny taki sklep, w którym o cenie produktu klient dowiaduje się przy
Przydupaska +29
Opowiem Wam dzisiaj o związku,ktoŕy na dobrą sprawę zakończył się szybciej niż zaczął XD
Od jakichś dwóch miesięcy spotkałam się z pewnym mężczyzną. Jako że niedawno miałam urodziny,to pojechaliśmy na weekend do Poznania. Wiecie,romantyczne spacerki i te sprawy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°). Taki bynajmniej był plan, jednak jak wiadomo,życie zweryfikowalo wszystko XD
Nadeszło
Od jakichś dwóch miesięcy spotkałam się z pewnym mężczyzną. Jako że niedawno miałam urodziny,to pojechaliśmy na weekend do Poznania. Wiecie,romantyczne spacerki i te sprawy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°). Taki bynajmniej był plan, jednak jak wiadomo,życie zweryfikowalo wszystko XD
Nadeszło
Jak mi dwa Linuksy: jeden(Antergos) używany na co dzień, a drugi(Linux Mint, stara wersja) awaryjnie - wyłącza się w losowych momentach (nawet na GRUB-ie).
A Windows, który używam tylko żeby coś sprawdzić, działa jak skała cały dzień.
Wszystko na tym samym kompie, na tym samym dysku.
To czego to może być wina?
Czy jest możliwe, że partycji?
A może to zasilacz, ale Linuksy gorzej radzą sobie z problemem z zasilaczem?
Dodatkowo: gdy włączę live Antegros z pendrive-a to też się tak samo wyłącza jak Linuksy z dysku. Ale to jest jeszcze dziwniejsze, bo pendrive nie live z pendrive-a nie włącza się, gdy odłączę dysk...
Sprawdziłem procesor z OCCT i nic złego. Dysk z HD Tune i też działa jak należy.
Czy jakby było coś nie tak z zasilaniem, to byłoby możliwe, że Windows sobie i tak radzi?
Bo to jest nie jeden Linux, tylko i nowy Antergos, i stary Linux Mint, i średnio stary Antergos z pena.
Nie wiem czy to możliwe, żeby to
Opcji do modeset jest sporo i opis : https://wiki.archlinux.org/index.php/kernel_mode_setting . Spróbuj go całkiem wyłączyć.
Dodał bym także opcje do kernela : init=/bin/bash oraz
Komp wyłącza się też na Windowsie.
Komp wyłącza się też na Antergos z pendrvie-a.
Czyli dysk nie ma nic do rzeczy.
Sprawdzałem RAM, wyjąłem raz jedną, raz drugą kość. Nic to nie zmieniło. Tak samo się wyłącza losowo.
Nie wiem, czy te logi z Linuksa warto sprawdzać?
Sprawdziłem nawet inny przedłużacz - bez różnicy.
Odłączyłem co się dało ze środka kompa (kartę graficzną, sieciową, tabelki od przycisków włączania) -
uszkodzona płyta główna lub zbyt wysokie taktowanie szyny.
uszkodzony w jakimś zakresie procesor lub koprocesor.
jakiś element na płycie lub procesor przegrzewają się.
zasilacz także może dawać niestabilne napięcie, warto podpiąć do niego miernik na piny 12V lub podczas pracy komputera możesz także sprawdzić napięcia na kablu zasilającym do dysków. jest tam 3,3V, 5V oraz 12V.
Chcę go sprawdzić. Jakieś instrukcje mam.
No nie wiem, cały czas potrafi być stabilnie a nagle się całkiem wyłącza. Wątpię żeby to coś wykazało, prócz tego momentu jak się wyłącza.