Wpis z mikrobloga

#euroweek #afera
Okej. Uważam, że afera jest rozdmuchana z dupy. Nie ma żadnych spraw w sądzie, żadnych dowodów, że jakieś złe rzeczy działy się osobom uczestniczącym w Euroweek. Z drugiej strony jest dużo zdjęć i jakiś screenów. Jeśli coś złego by się tam działo, pewnie byśmy o tym dawno wiedzieli. To nie jest żaden spisek przeciwko polskości! Jeśli ktokolwiek z opiekunów dokonał czegoś złego, powinien po prostu zostać złapany i zgarnięty przed wymiar sprawiedliwości.
  • 13
@uhu8: Żyjemy w państwie gdzie KAŻDE takie zachowania powinny być karane. Mnie nie obchodzi to, czy to czarny, muslim, ksiądz, sąsiad czy ktokolwiek. Każdy powinien być sądzony tak samo i tak samo surowo karany za wykorzystywanie dzieci. Dlatego twierdzę, że ta afera jest bez sensu i jest rozdmuchana gorzej niż flaki chorego na wzdęcia. Nie ma żadnych oskarżeń wobec owych wychowawców.
@Combini: Ale przecież uczestniczka w filmie gdzie chciała bronić euroweek powiedziała, że koleżanka dostawała od opiekuna filmiki jak on się masturbuje i zdjęcia jego prącia xD to jak nie ma dowodów jak można już o child grooming postawić temu opiekunowi oskarżenie? XD Właśnie teraz mogą być sprawy w sądzie i mogą pojawić się dowody, nie wiem to takie trudne?
@diesel_musi_dymic: A ktoś postawił oskarżenie? Jestem może jednym z wypokowych lewaków, ale w ogóle nie pakuje do tego żadnej ideologii. Po prostu uważam, że to jest afera z dupy. Jako ateista na przykład, często bronię księży, bo sam znam wielu dobrych, którzy na przykład pomogli moim dziadkom odejść z tego świata w wierze (co dla nich było ważne i pomogło im). Nie jestem zwyczajnie pelikanem co łyka wszystko.
@diesel_musi_dymic Rodzice? Widzisz, żyjemy w #!$%@? czasach, gdzie dzieci w wieku powiedzmy 10 lat mają już konto na fb. Gorzej... ledwo narodzone już mają, zakładane przez rodziców. Według mnie to wina po 1. rodziców, że mają w dupie dzieci, które później poszukują pocieszenia wśród śniadych kolegów, po 2. to może wina doboru kandydatów, ale nie możesz powiedzieć, że idea i pomysł jest zły. Spójrz na to z boku, że nikt nic nie
@Combini: Nie tak do końca z dupy bo sam temat w internecie jest od conajmniej 2-3 miesięcy. Tylko rodzice muszą o tym wiedzieć też żeby postawić zarzuty a wiadomo jak trudne są sprawy tego typu, nie bez powodu oskarżenia potrafią się pojawiać po 10-15 latach od zdarzenia a nie dzień po. Ja zwyczajnie chciałbym żeby dla świętego spokoju zarówno wykopków jak i samej fundacji ją prześwietlić i wyjaśnić sprawę. Afera wyszła
@diesel_musi_dymic: Okej. Przepraszam za wcześniejsze komentarze. Zgadzam się z Tobą, że jeśli jest jakikolwiek prześwit w umyśle, że coś jest nie tak, to powinno się to sprawdzić. Ale nie ma co teraz wieszać psów na wszystkich, bo żadnych dowodów nie ma, poza jakimiś gadkami na portalach ze śmiesznymi obrazkami. Po prostu jeśli co jest nie tak, powinno to być prześwietlone. To nie jest wina nikogo - poza ewentualnymi sprawcami. Jeśli jakiekolwiek