Wpis z mikrobloga

Czesc Mirasy, mam sprawe. Jestem w lo z rozszerzeniem informatycznym, od drugiego semsetru chcialabym sie przeniesc do technikum informatycznego, bo to co mam na infie to smiech na sali, zmarnowane pol roku na podpisywanie obrazkow w wordzie i gimpie. Czy nadrobienie zawodowych jest realne i jak sie za to ewentualnie zabrac? Moze ktos chodzi do technikum i cos podpowie? #informatyka #licbaza #liceum #technikum #techbaza #szkola
  • 22
  • Odpowiedz
@Lanhiex: To na pewno możesz się przepisać, ja chodzę do technikum i chętniej bym poszła do liceum, jest krócej i łatwiej, jeśli chcesz isc na studia to po co się męczyć w technikum, zreszta niewiadomo czy wiele więcej Cię będą uczyc, ja mino egzaminów zawodowych nic nie umiem jak i większość klasy XD
  • Odpowiedz
@Lanhiex też chodziłem do technikum informatycznego, mam tytul technika i teraz studiuje informatyke, gdybym miał się cofnac w czasie, poszedłbym do liceum
  • Odpowiedz
@l4rk: ale technikum Cie czegos nauczylo? Bo ja powaznie mowie, w 2 polroczu 2 klasy koles ma zamiar wprowadzic programowanie, jakies bazy danych, ale z poziomem klasy to beda 3 linijki kodu na lekcje... a w technikum do ktorego chce isc maja fajny poziom, caloroczne kursy programowania, zajecia dodatkowe. Chodzi mi o to gdzie wiecej sie naucze i czy dam rade nadrobic te pol roku zawodowych. @rozowyrychupeja jak Ci sie podoba
  • Odpowiedz
@Lanhiex: nie podoba mi się pod tym względem ze u mnie nie uczą zawodowych a wymagają niewiadomo czego i później się to odbija na egzaminach XD no w 4 klasie jest bardzo dużo bo muszę zdać egzamin plus mature, jest ciężej.
  • Odpowiedz
@Lanhiex: wszystko zależy jaki poziom masz w tech i jak wymagający są nauczyciele. Ja swego czasu chodziłem do TI i nauczyłem się tam bardzo wiele. Sito było bardzo konkretne bo dużo osób przeniosło się na inne profile i z 43 osób w ostatniej klasie zostało nieco ponad 20 i wszyscy którzy podeszli do egzaminu technicznego go zdali ( nie wszyscy z klasy podeszli). Na studiach jak pokażesz papier technika to praktycznie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lanhiex: u mnie w pierwszej klasie były zagadnienia do e12, BHP, przeliczenie systemów liczbowych,HTML oraz podstawy dotyczące sieci(sama teoria). Do ogarnięcia.
  • Odpowiedz