Wpis z mikrobloga

Czytając o tym całym euroweek, odnoszę wrażenie, ze ta sprawa jest bardzo podobna do afery w KNF, a mianowicie: Wysoko postawiony urzędnik PISu zostaje oskarżony o łapówkę, 2tyg później Ziobro każe aresztować prezesów KNF z czasów PO w celu przerzucenia winy i przykrycia sprawy.
A teraz sprawa z euroweek: Na jaw wychodzi sprawa z X Jankowskim, politycy PISu się osmieszaja broniąc księdza, dodatkowo Sekielski wypuszcza zajawkę filmu o ksiedzach pedofilach. Jeden z głównych filarów PISu leży i kwiczy. 1-2tyg po sprawie wychodzą na jaw zdjęcia (większość od dawna dostępna w internecie) na którym ciemnoskórzy (ci których PO chciało przyjść niemalże w setkach tysięcy do Polski) obściskuje się z nastolatkami.
Nie wiem jak wy, ale odnoszę wrażenie, ze wykopki łyknęły mega bajta i rozkręcają gownoburze która ma się rozlać na wszystkie media.
#euroweek #przemyslenia #knf #polityka
  • 6
@Wiktorgg: Ja odnoszę wrażenie, że niektórym konserwom to już mózg wypłynął... To jest dokładnie ten sam poziom spierniczenia co wojujące "lewactwo" ze swoim tęczowym spierd*****... Oni po prostu stoją z drugiej strony z pochodniami i chcą linczować każdego, kto nie jest "jedynej słusznej rasy"...
@Wiktorgg: nie mówię, że to ruskie trolle, ale trochę mi to śmierdzi taktykami ruskich trolli. Dużo, niskiej jakości baitów, a nuż coś siądzie. A jak siądzie, to wmanipulowani sami zaczną się nakręcać.
@SmellySocks: Ja pierniczę... Paranoja. Ruskie trolle tu, ruskie trolle tam. Jak się czyta fora, to Putin ma tak potężne zaplecze propagandowe, że chyba połowa ruskich pracuje jako "trolle"...

Sprawa jest dużo prostsza niż doszukiwanie się teorii spiskowych. Ludzie lubią sensacje. Dzisiaj mało kto dogłębnie sprawdza źródła. Dodatkowo jak coś jest kontrowersyjne i wzbudza emocje, to jeszcze lepiej...
@lemek3: Jeśli coś ma jakiś kontekst polityczny, antyunijny, to skojarzenie z ruskimi trollami mi się jakoś samo nasuwa. Ale faktycznie, te najgłośniejsze sprawy są polityczno-światopoglądowe, bo to one są najbardziej polaryzujące, niekoniecznie z wpływem z zewnątrz.

A że konserwy notorycznie łapią i wrzucają takie baity, to już inna sprawa.