@Czaajnik @Forbot generalnie to metoda oparta o wyciąg z liścia lotosu. Nie powinno to w żaden sposób wpływać na możliwość recyklingu. Główną zaletą natomiast jest odzwyczajenie ludzi od lizania wieczek - podobno tą drogą bardzo dużo aluminium odkłada się w organizmie. No i oszczędność jogurtu (:.
@Czaajnik: Ciekaw jestem czym dokładnie pokryte są te wieczka, też mnie to zastanowiło, na ile jest to "ekologiczne" rozwiązanie.
@Czerwonykaktus: Masz jakieś dane na temat tych ilości glinu? Nie słyszałem o tym nigdy i w sumie nie sądziłem, że mogą to być ilości zauważalne. Masz może jakiegoś linka?
Nie słyszałem o tym nigdy i w sumie nie sądziłem, że mogą to być ilości zauważalne.
@neo_1995: Bo to legenda miejska. Jogurt, czy wiele innego żarcia zawijanego w kuchenną folię aluminiową jest bardziej reakcyjne od śliny. Zresztą, często aluminium opakowaniowe jest pokrywane tworzywem (lakierowane lub foliowane).
Nie działa Streamable?
1) Kliknij tu » https://streamable.com/gonwv
2) Lub dodaj do filtrów uBlock: streamable.com##.stm-ad-player
#xdforbot #technologia #ciekawostki #japonia #dziwniesatysfakcjonujace #problemypierwszegoswiata
źródło: comment_RJcG5Bl1LJF1fBk0x6ESNlTmuKYgog4L.jpg
Pobierz@Forbot generalnie to metoda oparta o wyciąg z liścia lotosu. Nie powinno to w żaden sposób wpływać na możliwość recyklingu. Główną zaletą natomiast jest odzwyczajenie ludzi od lizania wieczek - podobno tą drogą bardzo dużo aluminium odkłada się w organizmie. No i oszczędność jogurtu (:.
@Czerwonykaktus: Masz jakieś dane na temat tych ilości glinu? Nie słyszałem o tym nigdy i w sumie nie sądziłem, że mogą to być ilości zauważalne. Masz może jakiegoś linka?
@Czerwonykaktus:
@neo_1995: Bo to legenda miejska. Jogurt, czy wiele innego żarcia zawijanego w kuchenną folię aluminiową jest bardziej reakcyjne od śliny. Zresztą, często aluminium opakowaniowe jest pokrywane tworzywem (lakierowane lub foliowane).