Wpis z mikrobloga

@PanEdzio: wolę raz na kilka lat dać po 20 zł za klocki na każde koło niż ryzykować rozwalenie sobie ryja lub przerysowanie jakiejś drogiej gabloty

sorry, ale jeśli ktoś wysuwa argument kosztów przy hamulcach, to niech lepiej chodzi piechotą
nieważne jak ironiczny był twój post
  • Odpowiedz
@PanEdzio: bezpieczne, dawaj spokojnie po oporach, tylko poczekaj na lekki przymrozek i oblodzenie na drogach, dopiero wtedy wyjedź. Jednego kretyna miej pod tym tagiem. Miłej jazdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
więc odpadają koszty serwisowania

@PanEdzio najtańsze klocki 5zl, droższe 25 Odpowiedniki w decathlonie 8.99 i 29.99 Słabe argumenty

• Odpowiedz
@Sepang: Im mniej części, tym lepiej. Tobie na drugim końcu miasta zerwie się linka od hamulca i będziesz musiał z niesprawnym rowerem kilometry walić na piechotę, a ja będę się z ciebie śmiał i jechał dalej ¯\_(ツ)_/¯

Poza tym jazda na ostrym kole dostarcza więcej frajdy, niż wolnobieg. Może to cię przekona? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Może kiedyś założę sobie hamulec jak przeprowadzę się w góry,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@PanEdzio: jeździj śmiało, a p----------m ludzi, którzy nie rozumieją o co chodzi w ostrym się nie przejmuj. Tylko uważaj na torach i nie jeździj po lodzie.
  • Odpowiedz
@DerMirker: Przewróciłem się kiedyś na śliskiej drodze, ale nie jechałem wtedy na ostrym, tylko na torpedo z porządnymi grubymi oponami ¯\_(ツ)_/¯

Na ostrym wydaje mi się, że podczas jazdy jestem bardziej skupiony i ostrożniejszy, dlatego na tego typu rowerach jeszcze nigdy (odpukać) nie miałem, żadnych przykrych zdarzeń, a trochę kilometrów już zrobiłem, bo jeżdżę ok. 10 lat ʕʔ
  • Odpowiedz
@PanEdzio: To po się pytasz skoro sam lepiej wiesz, jeżeli chcesz znać moje zdanie to hamulec z przodu uratował mi kilka razy dupe, dodatkowo jak założysz sobie dwie klamki szosowe to masz dodatkowo nową wygodna pozycje do jazdy.
  • Odpowiedz