Aktywne Wpisy

reventon +81
#niepopularnaopinia
#muzyka poważna to nadmuzyka i nikt nie może temu zaprzeczyć.
mowie to jako były wannabe-rock'n'rollowiec, gitarzysta, ktory za durnej młodości darzyl gleboka pogarda wszystko co nie polega na szarpaniu drotow, najlepiej z przesterem, za szczyt kompozycji uwazal zmienne metra dream theater, a piękna - ballady Stinga.
Odkrywam juz od paru lat wspaniałe dziedzictwo Europejskiej muzyki.
Zakochałem się w muzyce dawnej, śpiewie gregoriańskim, zachwyciłem Bachem, mszami Mozarta, uwielbiam koncerty schumanna i każdemu
#muzyka poważna to nadmuzyka i nikt nie może temu zaprzeczyć.
mowie to jako były wannabe-rock'n'rollowiec, gitarzysta, ktory za durnej młodości darzyl gleboka pogarda wszystko co nie polega na szarpaniu drotow, najlepiej z przesterem, za szczyt kompozycji uwazal zmienne metra dream theater, a piękna - ballady Stinga.
Odkrywam juz od paru lat wspaniałe dziedzictwo Europejskiej muzyki.
Zakochałem się w muzyce dawnej, śpiewie gregoriańskim, zachwyciłem Bachem, mszami Mozarta, uwielbiam koncerty schumanna i każdemu

marcinkox3 +390

Co jest nie tak z tym dyskiem, że ma taki wynik?
Średnia dla tego dysku to 72%, u mnie jest 23-44,7%.
https://www.userbenchmark.com/UserRun/12623120
UserBenchmarks:
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ - 21.6%
GPU: Nvidia GeForce 9600 GT - 4.7%
HDD: Toshiba DT01ACA050 500GB - 23%
RAM: Unknown 2x2GB - 15.2%
MBD: Gigabyte GA-M61PME-S2
https://www.userbenchmark.com/UserRun/12623589
UserBenchmarks: Game 12%, Desk 25%, Work 14%
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ - 22.3%
GPU: Nvidia GeForce 9600 GT - 4.5%
HDD: Toshiba DT01ACA050 500GB - 44.7%
RAM: Unknown 2x2GB - 15.2%
MBD: Gigabyte GA-M61PME-S2
Ale nawet te 44,7% jest o wiele za mało.
Pytam, czy to może oznaczać coś złego z dyskiem? I czy nadaje się na wymianę?
Dopuszczam opcje:
* był czymś zajęty system
* coś nie tak z dyskiem
* coś nie tak z płytą główną (przestarzała lub też "uszkodzona")
Ale na sam początek ściągnij np CrystalDiskInfo i sprawdź jego kondycję, możesz też sprawdzić jego teoretyczną wydajność programem HD Tune itp, to na początek ;)
No i możesz googlować w grafice np "Toshiba DT01ACA050" i jeśli są wykresy z jakiś testów to porównywać itp.
Ale zasadniczo jak masz na nim system, to nigdy nie wyjdą takie wyniki jak w testach. U
A porównanie z userbenchmark.com nie wystarczy?
Pozamykałem wszystko, zatrzymywałem nawet usługi z poziomu admina. Wydaje się, że nic się w tle nie działo.
To są testy użytkowników, tak samo jak mój. Ich własnym programem. Chyba to porównywalne?
Dlatego lepiej się odnieść do programów typowo mierzących wydajność, używanych w testach jak HD Tune, czy AS SSD - i zobaczyć czy też na nich też wychodzi tak źle ;)
Ale zaraz zaraz, właśnie
Czas na porządki :D
Akurat to jest system w razie gdybym potrzebował Windowsa, sprawdzić jak coś działa, potestować. No ale porządki można zrobić. :)
Tylko mam wrażenie, że dysk jest wolny też w innych sytuacjach.
Zrobię dodatkowe testy dysku.
Najlepiej byłoby go przeformatować tak szczerze mówiąc, ale porządne odetkanie też zrobi robotę.
Ogólnie na NTFSie defragmentacja nie jest tak bardzo potrzebna, jak w przy partycjach typu FAT32. Po prostu ten system plików lepiej działa i unika takich sytuacji, że tak to ujmę,
Komentarz usunięty przez autora
Przynajmniej partycja z Windowsem.
(Nawet nie była pofragmentowana wcale.)
No ale niestety, to nie koniec!
Bo: https://www.wykop.pl/wpis/37441375/linux-windows-system-hdd-jak-mi-dwa-linuksy-jeden-/131464165