Wpis z mikrobloga

Mirki, kupiłem w lutym ładowarkę samochodowa do laptopa LENOVO. I właśnie dzisiaj się zepsuła. Widzę ze problemem jest przewód we wtyczce. Wtyczka jest cholernie długa i sztywna, przewód tez, co oznaczało ze prędzej czy później się tak stanie. Jak widać na zdjęciu, w środku tej gumowej części wtyczki widać już biały przewód wewnętrzny, a „ekran”/masa jest już przerwana. Napisałem do sprzedawcy, ale odrzucił bo uszkodzenie mechaniczne. Kabel był używany delikatnie, jak dla mnie wada projektowa. Co mogę mu w tej sprawie odpisać? W sensie na co się powołać? Czy jednak uszkodzenie mechaniczne i koniec kropka?

#gwarancja #reklamacja #rekojmia #zakupy
Pobierz kmodel99 - Mirki, kupiłem w lutym ładowarkę samochodowa do laptopa LENOVO. I właśnie ...
źródło: comment_hZL0Pcq0pVbTrcKeLTSTcD7ZK1oBItQ8.jpg
  • 5
@kmodel99: takich gum używa się we wszystkich kablach. Poza tym śmiem twierdzić że to nylonowy oplot na ekranie ( tak po zdjęciu w tej jakości). By przerwać ekran to chyba norzem byś musiał go traktować

@cecyl: lenovo chyba ma takie wady, mam zwykła ładowarkę i ta sama sytuacja. Na tym białym co widać, idzie przewod-ekran-masa, wiec bez masy to ładować nie będzie.