Wpis z mikrobloga

#pc #komputery #streaming #pcmasterrace #windows #windows10 #youtube #twitch
hej, mam taki pomysł na stream z użyciem wielu kamerek internetowych, niestety natrafiłem na problem, dwie mi działają, ale jak podłączę trzecią to jedną z tych trzech rozłącza, kamerki każda inna, jedna lepsza z autofocusem Microsoftu, druga najtańsza Creativa, trzecia jakiś noname z komisu za 10 zł, problem występuje pod rożnymi softami jak i w przeglądarkach, miał ktoś taką przypadłość? Używał ktoś trzech lub więcej kamerek na raz pod Windows 10? Docelowo chciałbym użyć 5-6 i nie wiem czy dalej skupować szmelc z komisu, a może kupić same markowe, może wszystkie takie same, albo sobie odpuścić?
  • 2
@RabarbarDwurolexowy: ROZWIĄZAŁEM, ok, jakby kogoś obchodziło, tylko 2 kamerki na jeden kontroler USB, na płycie głównej są takie gniazda siedem bolców(ósmego nie ma w rogu0 oznaczone jako jusb1 i jusb29przynajmniej u mnie na płycie MSI), są to gniazda kontrolerów USB, możemy do tego podłączyć huba USB i będzie on pod oddzielnym kontrolerem, więc jak mamy dwa kontrolery(jeden to wbudowane porty usb, drugi to przez to gniazdo podłączone porty na obudowie) to