Aktywne Wpisy

Koronanona +80
Smutna historia o tym jak kilka tabletek zniszczyło mi życie. #!$%@? mirki mam już dość, dzisiaj znowu pobudka o 3.30, zlany potem, tetno 120, stan lękowy, #!$%@? sny, do tego ból nadgarstków taki ze ledwo z łóżka się wygrzebałem. 6 miesięcy po zażyciu cipro, zaczynają boleć nadgarstki, świetnie.
W lutym tego roku poszedłem do konowała w luxmedzie z wysoką gorączka. Ból w plecach nad lędźwiami, produktywny kaszel, częstomocz. Werdykt zapalenie nerek, pan
W lutym tego roku poszedłem do konowała w luxmedzie z wysoką gorączka. Ból w plecach nad lędźwiami, produktywny kaszel, częstomocz. Werdykt zapalenie nerek, pan

Puszczanin +79
19-letnia amerykańska julka Mackenzie Shirilla idzie do więzienia na dożywocie za celowe spowodowanie wypadku, w którym zginął jej chłopak i kolega. Najwcześniej będzie mogła wnioskować o warunkowe zwolnienie w 2038 roku.
I to jest sąd. W p0lskim kukoldstanie julka dostałaby jakieś śmieszne zawiasy albo odszkodowanie. Polecam załączone wideo.
P.S. Porównajcie sobie transparentność i jawność do Polski to sobie może zdacie w końcu sprawę, że zyjecie w Trzecim Świecie.
#przegryw
I to jest sąd. W p0lskim kukoldstanie julka dostałaby jakieś śmieszne zawiasy albo odszkodowanie. Polecam załączone wideo.
P.S. Porównajcie sobie transparentność i jawność do Polski to sobie może zdacie w końcu sprawę, że zyjecie w Trzecim Świecie.
#przegryw

Jak ja uwielbiam te Microsoftowe pomysły niekiedy. W WPF mieliśmy coś takiego jak SynchronizationContext, ale jak się używało Dispatchera, to dało się omijać wszystkie problemy, bo Dispatcher miał BeginInvoke - do wywołań asynchronicznych oraz mieliśmy Invoke - do wymuszenia na jakimś asyncu aby wykonał się synchronicznie.
W WPF to bym w ogóle nie próbował tego jakkolwiek asynchronicznie robić, bo przecież wszystkie operacje byłyby tam synchroniczne (miałyby wersje asynchroniczne które mnie nie interesowały). No ale M$ MUSIAŁ #!$%@?ć asynci we wszystkie klasy i metody listujące foldery (PRZECIEŻ TO NIEMOŻLIWE ABY KTOŚ CHCIAŁ ODCZYTAĆ PLIK Z BLOKADĄ UI), dyski zewnętrzne, odczytujące zawartość plików itd. No to poprzez przymus cała funkcja i wszystkie jej flaki musiały być na async/await.
No i dzisiaj spędziłem ładnych kilka godzin próbując uzyskać efekt synchronicznego wywołania... Nie spodziewałem się jeszcze do dzisiaj, że kiedyś stanę przed wyzwaniem aby zrobić coś synchronicznie a nie asynchronicznie. No ale dobra, ciśniemy.
Dispatcher.Invoke? Nie, #!$%@? - nie ma takiego synchronicznego wywołania, masz tylko Dispatcher.RunAsync i #!$%@?. Oczywiście RunAsync też jest asynciem, więc wypadałoby go awaitować, skoro chodzi mi o uzyskanie efektu synchronicznego, no ale funkcja była nadpisana i synchroniczna, więc się nie da. No to co, trzeba robić jakieś brudackie Task.WaitAll() jak zwierzę. #!$%@? #!$%@?, deadlock bo nie łapie SynchronizationContext. Hmm, było na to obejście hmm... A no tak, wszystkie funkcje z await trzeba było zrobić .ToTask().ConfigureAwait(false) żeby nie próbował wrócić do kontekstu podczas postojów. No super, zaczęło działać. No ale pod spodem były wyjątki i oczywiście MessageDialog aby użytkownik miał jakiś feedback (który oczywiście też MUSI być tylko i wyłącznie async). #!$%@? wyjątek, że nie mogę spoza wątku UI pokazywać żadnych popupów, bo nie. Na Stacku ludzie piszą aby użyć do tego Dispatchera podpierdzielonego jakoś statycznie ale jak to zrobiłem, to znowu zaczął gubić kontekst i zaczęły się deadlocki na wyjątkach.
Ostatecznie musiałem kompletnie zrezygnować z obsługi wyjątków w tej funkcji i zadowolić się jedynie synchronicznym wywołaniem przebiegu udanego a wyjątki łapać już w wątku UI i tam pokazywać MessageDialog bo inaczej nie działa. Kod wygląda jak gówno a sparsowanie XMLa zajęło z 2h czasu tylko dlatego, że chciałem aby aplikacja na chwilę przy tym stanęła w miejscu, bo to była konfiguracja dla tej aplikacji.
Nie znam się na WPFie, ale czemu to miałoby nie zadziałać?
@Yahoo_: No to M$ mogłoby dać płaski i krzyżakowy śrubokręt jak w WPF, a nie rzucić w pysk samym krzyżakiem i powiedzieć, że jak będziesz miał płaską śrubę to sobie najwyżej wykręcisz
Programistą nie jestem ale mam wrażenie że działasz przez rozpoznanie bojem i że przydałoby ci się trochę posiedzieć nad teorią- bo w teorii problemów być nie powinno( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: E tam, ja to lubię generalnie, ale M$ ma niekiedy dziwne drogi którymi podąża. Jak się nabierze wprawy bo się zobaczy co ten inżynier M$ miał na myśli w momencie jak to tworzył i jaką furtkę na coś przewidział, to wtedy idzie jak złoto. Problem w tym, że nie zawsze tak łatwo znaleźć tą "słuszną drogę".
@Yahoo_: Teraz