Wpis z mikrobloga

Cześć Mureny! Mam pytanie o Xiaomi Air Purifier 2s. Kupiłem sobie taki sprzęt tydzień temu, ale mam lekkie wątpliwości co do jego działania. Mieszkam w centum Krakowa, wiec powietrze tutaj to porażka. Natomiast przy całkowicie otwartym oknie maksymalny wynik zanieczyszczenia który pojawił się na wyswietlaczu urządzenia to..30, co nie jest niestety w Krakowskich warunkach prawdą. Urządzenie jest nowe, przeczyscilem też czujnik. Bez zmian. Wiecie co się może dziać czy wysyłać odrazu na gwarancje? Aha, w zamkniętym pokoju po 10 minutach jest już wartość 1, która utrzymuje się przestała noc. #airpurifier #xiaomi
jezussek - Cześć Mureny! Mam pytanie o Xiaomi Air Purifier 2s. Kupiłem sobie taki spr...

źródło: comment_kBWLq7M5b838rjQbNHeNAphXDfIvpTYH.jpg

Pobierz
  • 14
@jezussek
1. Sprawdź czy ta wartość 30 jest tą samą wartością którą pokazują stacje meteorologiczne. Być może Xiaomi ma swoją skalę i odpowiada zupełnie innym realnym wartościom.
2. Gdy byłem na etapie kupowania oczyszczacza dwa miesiące temu, natknąłem się na informację że Xiaomi stosuje skalę zanieczyszczenie którą jest przyjęta w chinach. Np. Coś co dla nas jest dużym zanieczyszczeniem, dla nich jest jako średnim i dlatego może nie "wkręcać" się na wyższe
@PiersiowkaPelnaZiol: Zapaliłem zapałkę, momentalnie skoczyło do ponad 400, teraz powoli spada, ale utrzymuje się w granicach 100! Co do kurzu, po odkurzaniu dość zakurzonego dywanu w sąsiedztwie oczyszczacze skoczyło wczoraj właśnie do 30.