Wpis z mikrobloga

via mirkoEnglish
  • 1372
Zapraszam do kolejnego dnia zabawy #mirkoangielski

Każdy kto zaplusuje ten wpis dostanie następnego dnia nowe słówko do nauki. Osoby które nie chcą być jutro wołane , niech nie plusują tego wpisu.

Jeżeli ktoś zauważył błędne tłumaczenie lub zbyt proste słowo, proszę o zgłoszenie tego w komentarzu.

Nawalił mi skrpyt do autmatycznej wysyłki, muszę nad tym spędzić jeszcze trochę czasu, żeby znaleźć przyczynę

Miłego dnia! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#glupiewykopowezabawy #naukaangielskiego
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lewsky engage to nigdy nie znaczyło, zablokować w miejscu! To jest absolutnie błędne tłumaczenie. Engaged to wall jako przytwierdzone do ściany, ale na pewno, nie zablokowane! Engaged phone line, jako zajęta linia telefoniczna, ale to już brytyjski. Engaged, to przede wszystkim zaangażowany, zaręczony, zajęty jakąś czynnością, ale nigdy nie zablokowany w miejscu. Popraw to, bo to jest błąd. Zablokować: to block. Niektóre Twoje tłumaczenia nie są pierwszymi, które występują w słowniku
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@julianna_cebulanna: Dzięki za komentarz, jutro poprawię bo dziś juz nie mam czasu, słowa są pobrane z neta, ciężko mi zweryfikować każde słowo, mam nadzieję że rozumiesz ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@lewsky spoko kumam, tylko jak chcesz uczyć innych, to niestety musisz weryfikować słowo po słowie, albo dawać mniej słów, żeby mieć czas na ich sprawdzenie. Jeżeli nie jesteś zbyt dobry w angielskim, to proponuję pozostać przy samych słowach, zamiast zwrotów, czy idiomów. Rozumiem, że chcesz pomóc, ale wprowadzanie w błąd przynosi więcej złego, niż pożytku.
  • Odpowiedz
@lewsky dałeś liaison: połączenie, łączność, komunikacja jako cooperation: współpraca, dałeś exuberant: żywiołowy, radosny, nieokiełznany jako enthusiastic: entuzjastyczny, zapalony do czegoś, dałeś single - minded jako zdeterminowany, a to jest prostolinijny, zdeterminowany to determined, flustered: wzburzony, speszony, jako confused: skołowany, zmieszany, a to tylko jeden z akapitów.
  • Odpowiedz