Wpis z mikrobloga

Hej Mirasy z #krakow - szukam dobry i sprawdzony #lekarz #alergolog skórny. Różową kolejno zwykły alergolog jak i dermatolog odsyłają jeden do drugiego, wreszcie któryś zasugerował udanie się do specjalisty w obydwu dziedzinach, ale nie za bardzo możemy takiego znaleźć... Ktoś coś?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Admiral16: Na szwedzkiej w przychodni jedna pani dermatolog zdiagnozowała mi trafnie duhringa(lekka postać, celiakia). Gdzie przez 19 lat zrzucali to na pyłki, nie potrafili znaleźć testami skórnymi niczego, miałem odczulania itp.
Więc może ona, ale nazwiska nie pamiętam ;/
  • Odpowiedz
  • 0
@Matemit swędzenie skóry - plamy głównie na plecach i rękach - coś jak pokrzywka - generalnie możliwie, że jest to spowodowane nietolerowane jakiegoś składnika Letroxu/Eutyroxu ale występuje niedetetministycznie...
  • Odpowiedz
@Admiral16: Jeżeli ma tarczycę z autoimmuno to jest duże prawdopodobieństwo, że inne schorzenie tego typu występuje.
Niestety nie mogę nawet tam się dodzwonić dziś.
To może niech zmieni lek?

Ja bym szukał po chorobach autoimmunologicznych... sprawdził hormony żeńskie, nietolerancje itp. A może po prostu jakaś alergia? zmieniła proszek? kosmetyki? styka się z czymś nowym w pracy? - takie pytania pewnie alergolog będzie zadawać.
  • Odpowiedz
@Admiral16: Może jak szukaliście to wpadł Wam ktoś z Warszawy? :P Od piątku pojawia mi się w losowych miejscach pokrzywka, najgorzej, że i tak jestem na lekach antyalergicznych. ;_;
  • Odpowiedz
  • 0
@biuna niestety, to raczej tułanie się od przychodni z mojego pakietu medycznego do przychodni z pakietu różowej, przeplatane lekarzami na NFZ z okolicznych przychodni...
  • Odpowiedz