Wpis z mikrobloga

Ktoś może uporał się z ubijaniem aplikacji w tle? Samsung health liczy mi kroki tylko i wyłącznie jak jestem w aplikacji, wyłączyłem optymalizację dla shealth, wyłączyłem też optymalizację podczas czuwania dla wszystkich apek i nic :( Jakieś pomysły? (Oneplus 6T)
#oneplus #android #smarfon
  • 6
@patrykolux: A masz włączoną baterię adaptacyjną(chyba wprowadzoną w normalnej linii w andku 9)? Może jeszcze AI jeszcze nie ogarnęło że używasz apki os szmelcunga.
Przypuszczam że to nie kwestia zbyt małej ilości RAM (jak masz 6GB lub 8GB).
Nie wiem czy to nie może być kwestia agresywnego zarządzania pamięcią, ale to nie byłoby typowe dla OP6T (OP6 here).
@patrykolux: Obstawiam że ta opcja za to odpowiada. Optymalizacja wcześniej wspomniana to odwołanie do mechanizmu DOZE wprowadzonego w Andku 5.1.
Nie bardzo umiem napisać czy AI z początku zakłada że używasz i uczy się jak zlewasz aplikację, czy może inaczej.
Obstawiam że jeśli Google testowało kombinację, to może testowali z własnym Google Fit który może wymyka się spod AI.
Dawno z takich apek nie korzysałem, ale Google Fit coś tam szacowała
@sirpingus: Spróbowałem wyłączyć baterię adaptacyjną i niestety kompletnie bez efektów, chyba muszę spróbować innych aplikacji :/ Może któraś będzie działała dobrze, zaraz sprawdzę to google fit.