Wpis z mikrobloga

@FelippeMassa: na swoje zrobiłem APA, klasyczną pszenicę, i dry stout. Wszystko w kegach 30L, nagazowałem normalnie przez refermentacje cukrem i lało się dobrze. Jak coś to mam 3x30L kegi do opchnięcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kiedy masz wesele? Jak chłodniejsze miesiące, to może zrób jedno jakieś bardziej rozgrzewające piwko. Tak z 16BLG
  • Odpowiedz
@TOP___BK: no ja moje piwo udostępniłem dopiero na poprawiny, wiedziałem jakby się skończyło pierwszego dnia. Goście zaczęliby mieszać i pokończyliby się przedwcześnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@FelippeMassa: z doświadczenia, większość przypadkowych ludzi na weselu/imprezie jednak weźmie weizena niż wita. Do tego dobry pils, nawet jakbyś miał zrobić go na górniakach ;), jakaś lekka apa i wystarczy.
  • Odpowiedz
@FelippeMassa: Na moje wesele robiłem Weizena, APA, Witbier. Wszystko raczej w dolnych granicach ok. 12 Plato, APA mało chmielona. Piwo rozdawałem gościom na prezent przy wyjściu. Po feedbacku wiem, że te style się sprawdziły.
  • Odpowiedz