Wpis z mikrobloga

@niesmialyparafianin: Cześć Mirasy! Zastanawiam się nad jakąś dwu-trzydniową wędrówką z kumplem w górach na Sylwestra - nocleg każdego dnia najlepiej w innym miejscu. Sam Nowy Rok fajnie byłoby przywitać na którymś ze szczytów. Jakie pasmo górskie byście polecali? Dodam, że nigdy nie chodziłem zimą po górach, ale warunków atmosferycznych się nie boję. #gory
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dodam, że nigdy nie chodziłem zimą po górach, ale warunków atmosferycznych się nie boję

@niesmialyparafianin: ja chodziłem i się boję ( ͡° ͜ʖ ͡°) Spanie w namiocie? W schroniskach pewnie będą imprezy. Ostatnie lata były mało śnieżne, więc spoko, po zmrożony się idzie normalnie. Jak spadnie metr śniegu to przejście kilometra może być walką o życie.

Mogę polecić Beskid Żywiecki, można różnorodnie trasy poukładać
  • Odpowiedz
@pilot1123: Jak jest zima to musi być zimno ( ͡° ͜ʖ ͡°) Namiot odpada, to już nie ta liga. Schroniska - wiadoma sprawa, noclegów pewnie i tak nie ma od pół roku. Dlatego myślę o jakichś mniejszych, mniej popularnych górach, gdzie mimo wszyskto jest frajda z górskiego pejzażu, nie zwali się na mnie hałda śniegu, a i nocleg u jakiegoś gospodarza się znajdzie (może być coś
  • Odpowiedz