Wpis z mikrobloga

Zawsze jak sobie pomysle ze wiedzie mi się w życiu tak jak bym tego chciał i przypomni mi się czas kiedy musiałem chodzić do szkoły to śmiać mi się chce. Polska edukacja smiech na salonach. To było technikum mechaniczne - co roku poprawka z matematyki, zmarnowane wakacje oraz pieniądze na korepetycje.. dlaczego poprawka? Bo nie potrafiłem #!$%@? sinusow kosinusow siłowni tysięcy dziwnych wzorów pierwiastków ułamków i innych nie potrzebnych do zycia bzdur.. poziom podstawowy opanowałem perfekcyjnie i to jest najważniejsze. Ale facetka od matematyki wymagała od każdego z nas wiedzy jak byśmy mieli zamiar dalej iść w jakimś kierunku matematycznym.. jedno szczęście że zawsze w sierpniu się jakoś slizgłem. Egzamin zawodowy zdany szkoła też.. aktualnie jestem wspólnikiem w firmie motoryzacyjnej - zaraz po szkole znalazłem zatrudnienie - Zarobki pozwoliły mi na mieszkanie i samochod bez kredytów a aktualnie zbieram na budowe swojego warsztatu. Do czego zmierzam ? Wiele razy przez te niepowodzenia w szkole myślałem o zrezygnowaniu z dalszej nauki bądź zmiany szkoły na jakąś zawodówkę.. i pewnie by do tego doszło jak by mnie usadziła - a wtedy? Kto wie pewnie bym pracował w jakiejś fabryce za podstawe... ciekawe kiedy ta nasza edukacja przejdzie jakąś rewolucję.. #nauka #szkola #pracbaza #nauczyciele #edukacja
ZnienawidziszMnie - Zawsze jak sobie pomysle ze wiedzie mi się w życiu tak jak bym te...

źródło: comment_UKbgwhSVAp3k8IvvAclpkGylZOcpbKr7.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
Bo nie potrafiłem #!$%@? sinusow kosinusow siłowni tysięcy dziwnych wzorów pierwiastków ułamków i innych nie potrzebnych do zycia bzdur

@ZnienawidziszMnie: ostatnio ktoś taki dobrał mojej wybrance przekaźnik do świateł że jej prawie auto spłonęło
  • Odpowiedz
@ZnienawidziszMnie: polska szkoła zabija indywidualność, tylko klucz się liczy. A jak ktoś sobie średnio radzi to wmawia mu się, że zostanie co najwyżej woźnym i nie da sobie później rady. Pewnie, dobrze jest mieć jak najlepsze wykształcenie, ale nie jest to warunek bezwzględny do osiągania sukcesów w życiu zawodowym. Potrzeba jednak więcej szczęścia, niż z dyplomem.
  • Odpowiedz
@ZnienawidziszMnie: Nie nie znalem. Jak idę do sklepu coś kupić to zakładam że sprzedawca wie co robi i zna się na branzy w której pracuje. Czytając Twój wpis tylko się utwierdzam w przekonaniu żeby stronic od małych lokalnych byznesjanuszy bo nie dość że pier%^&*ą robotę to się nawet nie potrafią przyznać do błędu.
  • Odpowiedz
@ZnienawidziszMnie: zrobimy szybki test:>

Zmieniasz olej w najpopularniejszym 1.9 TDI. Opisz w jednym komentarzu dokładnie jak to robisz, jakich narzędzi używasz, jakie części potrzebne, itp. zwykły serwis olejowy (możesz pominąć śrubki osłon plastikowych)
  • Odpowiedz
@adamssson ale cie zabolał moj wpis.

@flito rzadko kiedy osobiście sprawdzam ewentualnie jestem przy skompikowanych uszkodzeniach silnika bądź poważnym remoncie.. czasami robię jazde próbna po zakonczeniu usługi. Wiem że niektórzy myślą że pracuje jako fizol w blaszaku u stasia ale tak jak wspomniałem - jestem współwłascicielem. Firma motoryzacyjna to nie tylko naprawa starych passatów w tedeiku ale też sprzedaż części, dystrybucja wysyłkowa itp
  • Odpowiedz
@adamssson przedmioty zawodowe zdałem bardzo dobrze, egzamin zawodowy też co nie jest proste. Aha mature tez zdalem. Z matematyki przydaje mi sie dodawanie odejmowanie mnozenie dzielenie. Widocznie nie zrozumiales przesłania mojego wpisu - jak jeden przedmiot mógł zmienic moja droge w zyciu
  • Odpowiedz
@flito wiem jak to sie robi - natomiast kazdy robi inaczej i nie wazne jak ksiazkowo bym to opisal i tak bys sie doszukiwal blędu. Ale powiem ci tak - idz do duzej fabryki i niech dyrektor powie ci jak obsluguje sie maszyne :) ciekawe czy bedzie wiedzial
  • Odpowiedz
  • 0
@ZnienawidziszMnie i właśnie toczą kazdy robi inaczej jest błędem, bo jest na to konkretna procedura, zaprojektowana przez inżyniera który jednak nie olewał matematyki i fizyki.
  • Odpowiedz