Wpis z mikrobloga

Środowisko #neuropa to okrutnie wielka banda hipokrytów - nie widzą absolutnie nic zdrożnego w nazywaniu wszystkich uczestników #marszniepodleglosci na przykład per „faszyści” albo „nacjozwierzęta”. Skoro „lewicowcy” nie widza niczego złego w takim generalizowaniu, to oznacza, że nie mają absolutnie nic przeciwko takim uogólnieniom jak na przykład: „każdy gej to pedofil” albo „każdy muzułmanin to terrorysta”. Prawda? #bekazlewactwa #polityka
  • 26
  • Odpowiedz
@ZeromNesse: i tak, i nie.

część z nich ma RiGCZ i stwierdza, że nie każdy na marszu jest homofobicznym sebixem lub członkiem ONR/FN.
propagandowe tuby natomiast, robią to co robią. z prawej strony zresztą też.
  • Odpowiedz
@WydajnaJednostkaIndywidualna: co? Przykłady! Nie wierzę, że są lewicowcy, którzy nie posługują się taką retoryką - to tak samo jak w sytuacji z mitycznym gejem-prawicowcem. Dla środowisk z lewej strony politycznej sceny cały marsz to neonazistowska hucpa legitymizowana przez rząd, wstyd na całą Europę i Świat. Generalnie lewactwo bardzo lubi uogólniać, ale to typowe dla tych faszystów marksistowskich.
  • Odpowiedz
@ZeromNesse: Dlatego trzeba budzić w ludziach centryzm, zamiast rozbudzać jeszcze większe podzielenie. Wszyscy widzą do czego doprowadza dwupartyjność (nie tylko pod względem politycznym) w USA. Polska idzie w tym samym kierunku.
  • Odpowiedz
  • 67
@ZeromNesse prawda jest taka że obie grupy są siebie warte. Po prostu jedni stanęli po jednej drudzy po drugiej stronie i ani prawej ani lewej stronie nie zależy na jakimś dialogu, tylko zbiciu kapitału politycznego na atakowaniu tych drugich.
Stowarszyszenie Marsz niepodległości mówi:
-wszyscy są zaproszeni
-a homoseksualiści?
-nie, oni nie
  • Odpowiedz
@WydajnaJednostkaIndywidualna: dwupartyjność jest jak demokracja - nieidealna, ale jak na razie niczego mądrzejszego niestety nie wymyślono. @Pippo: odnoszę wrażenie, że to lewa strona popisuje się największą hipokryzją w jej najgorszym wydaniu. Oczywiście prawa strona nie jest niewiniątkiem, ale jest konsekwentna, a lewica? Spróbuj skrytykować polski rząd - wszystko jest wtedy cacy, ale zrób to samo z rządem państwa żydowskiego - wtedy jest antysemityzm, neonazizm i inne lewicowe brednie.
  • Odpowiedz
  • 2
@ZeromNesse lewica ma lepszą prasę, dlatego są bardziej głośni.
Co do Izraela, to rozumiem, że masz na myśli protesty opozycji w Polsce, bo w reakcja na krytykę tam w Izraelu nie do końca jest lewicowa. Dla lewicowej opozycji jest to po prostu kolejna sposobność do zaatakowania prawicy.
  • Odpowiedz
@Pippo: Typowy #!$%@? symetryzm. To takie #!$%@? jakby w Niemczech w latach 30 za "jedną stronę" uznać NSDAP, a za "drugą stronę" razem wzięte partie chadeckie,socjaldemokratyczne, jakieś ludowe i co tam jeszcze. To twoje typowe "obie strony są siebie warte" to jest właśnie świadome lub nie rozmywanie, które prowadzi do przesunięcia całej sceny politycznej w obszary, które nie mają prawa bytu w cywilizowanych społeczeństwach.
  • Odpowiedz
  • 1
@kult_cwaniaka no tak, bo cywilizowane społeczeństwa to wieczna kłótnia na skraju wojny domowej. Ale jakoś nie przekonałeś mnie do takiego modelu społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@ZeromNesse: powiedz mi mirku. Czy na marsz równości zapraszani są pedofile z zagranicy? Czy uczestnicy niosą transparenty nawołujące do pedofilii? Czy niosą flagi organizacji pedofilskich? Jeśli tak to pokaz zdjęcia. Na marszu niepodległości pełno jest faszystowskich i rasistowskich haseł
  • Odpowiedz
@Pippo: Nie, cywilizowane społeczeństwa to nie jest kłótnia na skraju wojny domowej, właśnie dlatego, że taka skrajność jak jak to tobie podobni określają "jedna ze stron", którą wczoraj mogliśmy obserwować w spazmach swojej głupoty nie ma prawa głosu i jest zepchnięta na margines przez zdroworozsądkowy mainstream.
  • Odpowiedz
  • 1
@kult_cwaniaka ale ja nie proponuję włączenia do debaty wszystkich, tylko wyłączenia z niej emocji, a one są po oby stronach po równi i zaciemniają faktyczne problemy społeczeństwa. Narodowcy nie mają ani trochę lepszej i ani trochę gorszej retoryki od liberałów. Jest ona po prostu odwrócona o 180 stopni. Ale dotyczy spraw obyczajowych a nie życia i śmierci.
  • Odpowiedz
@mareksa666: nie, nie jest spoko. I co teraz?

@Pippo: chodzi o krytykę izraela za zbrodnie przeciwko ludzkości na cywilnej ludności palestyńskiej (np. operacja Cast Lead, podczas której użyli zakazanej broni chemicznej, tj. białego fosforu oraz bomb kasetowych na cywilach) oraz za obronę zbrodniarzy wojennych (i nie tylko) przed ekstradycją (vide sprawa Morela i jemu podobnych, których ekstradycji chcieli...komuniści) tudzież zbrodnie popełniane przez żydowskich sędziów czasów stalinowskich, których później,
  • Odpowiedz
@Pippo: Człowieku, skrajnie prawicowcy, nacjonaliści to nie jest żadna "druga strona" tylko szumowina, coś co jest wynaturzeniem, dzikim pędem na roślinie, która ma wiele pędów, ale ten akurat dobry ogrodnik konsekwentnie wycina.

Narodowcy nie mają ani trochę lepszej i ani trochę gorszej retoryki od liberałów

Od kogo? Liberałów? Nie żadnych liberałów, choć oczywiście liberałowie są jednymi z kliku czy tam większej liczby zupełnie różnych, odmiennych światopoglądów, która w skład tej
  • Odpowiedz
  • 2
@kult_cwaniaka prawa strona też nie jest monolitem, a Ty tylko potwierdzasz jak bardzo masz zamknięty umysł na pokaźną część obywateli własnnego kraju, z którymi przecież musisz sobie układać jakieś poprawne stosunki.
  • Odpowiedz
@Pippo: Tak, mam też zamknięty umysł na złodziej samochodów, debili demolujących własność publiczną, ekshibicjonistów onanizujących się przy dzieciach (choć tu jestem ostrożny bo może to ludzie chorzy a nie dokonujący świadomego wyboru stylu życia jak nacjozjeby) i podobną szumowinę. Takie "zamknięcie umysłu" na zdanie nacjonalistycznej hołoty jest typowe dla każdego cywilizowanego społeczeństwa od czasów po II w.ś. obojętnie jak pokaźną jego część ta szumowina by stanowiła i jest to jedna
  • Odpowiedz
@ZeromNesse: Trzeba robić screeny ich wpisów, będzie niezłe używanie jak na jakimś lewackim marszu komuś coś się stanie. Ja na warszawskim marszu nie byłem, bo uznałem że wg. osób mu przewodniczących i tak jestem tam niemile widziany (jako niewierzący), ale na takie jątrzenie i manipulację neuropkowym świrom nie pozwolę.
  • Odpowiedz