Wpis z mikrobloga

@vteq: bo tak działa UserVoice - albo coś jest średnio ważne, albo ważne, albo ważne jak w mordę strzelił. :P

@kicioch: to jak dostaniesz minusa zgłoś się do mnie - dam Ci plusa, wyjdzie na zero i będziesz szczęśliwsza. ;) Sens samych plusów jest taki, że nie będzie minusowania. ;>
@Aswerus: Też uważam, że same minusy to byłoby coś, ale wymagałoby od adminów odwagi. Szybko pozbylibyśmy się z mikroblogu większości spamu i beznadziejnych wpisów, nabijania postów, rankingowcy by się 2 razy zastanowili zanim by coś napisali, gimbusy by się nie dorwały. #nowywspanialyswiat #szklanedomy
@FilipChG: ja po prostu mam wrażenie, że w znaleziskach jest zwyczajnie więcej idiotów, a idiota idiotę piszącego idiotyzmy zawsze splusuje. Naprawdę nie spodziewam się zwiększonego ruchu czy obniżenia poziomu po wprowadzeniu plusów. Popatrz na to tak: ludzie grają sobie w np. WOWa, gra jest główną częścią całego przedsiemwzięcia, więc jest tam największy ruch (coś jak główna u nas). Potem jest forum, na którym rejestruje się tylko co n-ty gracz (i to
@FilipChG: Ranking to za dużo powiedziane. Swoiste podium jak już.

Co do ludzi, którzy boją się pisać komentarze ze strachu przed oceną to nie powiedziałbym. Na mikroblogu i tak przewijają się wiecznie te same twarez, te same nicki. Nowe osoby tu nie zaglądają, jak już to bardzo rzadko. Wg mnie to nie zmieniłoby niczego. Argument "mikroblog miejscem wolności słowa" jakoś mnie nie przekonuje ;p Tutaj też może polecieć flame negatywnych wypowiedzi
@kicioch: a ja znów zapytam - no i co z tego? :P Mnie naprawdę nie obchodzi czy coś ma milion plusów czy milion minusów, czy głosowanie ma sens czy nie - jeśli MI się podoba, to JA daję plusa, jeśli nie - minusa. Zdanie o wpisie nie wynika z jego oceny, więc tak na dobrą sprawę co za różnica?