Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 124
Tytuł znaleziska brzmi:

'Boli nas łączenie kotwicy powstańczej z falangą'. Ważny apel powstańców...

Opis zaś:

Dla weteranów Armii Krajowej znak Polski Walczącej jest świętością. Z narażeniem życia malowali go na murach, by w ten sposób sprzeciwić się niemieckiemu okupantowi. Dlatego przed Marszem Niepodległości głoszą osobisty, lecz niezwykle ważny apel. 'Protestujemy przeciwko próbom zawłaszczenia...'

W treści znaleziska mamy powtórzenie tych słów i filmik, na którym powstańcy o tym wszystkim mówią.

Szacunek dla powstańców, prawda? Cześć i chwała bohaterom, prawda?
Gdzieżby znowu. Wykopie konserwy zakopują to jako spam, albo, co jest najwyższym możliwym poziomem absurdu, jako informację nieprawdziwą, bo przecież jak powstaniec mówi, że go boli, to pewnie kłamie, a jak wyborcza wyświetla apel i pisze o tym apelu, to manipuluje.

Dawno nie poczułem takiego obrzydzenia. Polska walcząca, patriotyzm, nie szkaluj narodu, a gdy przychodzi co do czego i weterani chcą wystosować apel, to nie można dopuścić do tego, by zobaczyło go jak najwięcej osób. Bo zagrażają konserwowemu odbiorowi rzeczywistości. Bo zwracają uwagę na problem, którego konserwy nie chcą dostrzec. Który wg konserw nie występuje, bo nie. Bo ci którzy totalitarny reżim odczuli na własnej skórze, pewnie nie mają o nim pojęcia, a pewne hasła i symbolika im przeszkadzają, bo dali się zmanipulować.

Tfu!

Mam dla Was listę wielkich patriotów, którzy na te chwilę postanowili pokazać faka powstańcom i ich uczuciom. Dam sobie rękę uciąć, że któryś z nich za jakiś czas bąknie coś o patriotyzmie, wypomni komuś rzekomą ojkofobię i takie tam brednie. I gwarantuję wam, że mu nawet powieka przy tym nie drgnie.

#patologiazewsi #bekazprawakow #bekazpodludzi #powstaniewarszawskie #polska #neuropa #4konserwy.ru
S.....x - Tytuł znaleziska brzmi:
 'Boli nas łączenie kotwicy powstańczej z falangą'....

źródło: comment_SsBnraFdASS62CmHMChe8E8c2VGV1toF.jpg

Pobierz
  • 55
  • 2
@Burbazur:

narodowcy też walczyli z nazistami, a później z komunistami.

Nikt temu nie przeczy, to nie jest w ogóle tematem znaleziska. Jeśli ktoś uważa inaczej, to pewnie wypracowanie na maturze miał ocenione jako praca nie na temat.

wróć do poczytania komentarzy

Raka już dostałem, a Ty chcesz jeszcze bym dostał przerzutów?

znalezisko z takiego źródła nie zasługuje na jakąkolwiek promocję.

Tak wiem, wykopki lubią tylko ruską propagandę, więc polskich mediów nie
  • 1
@ZeromNesse:

dlatego stosujesz cenzurę prewencyjną charakterystyczną dla totalitarystów, tak?

Przestań kłamać. Zgłosiłem Cię do moderacji z nadzieją, że nauczą Cię kultury. Szkoda, że tylko usunęli komentarz.

dlaczego stosuje prymitywne i stricte faszystowskie generalizowanie?

Generalizacja nie świadczy o faszyzmie.

dla mnie jesteś zwykły neonazista

Ta dyskusja dobiegła końca, możesz się ośmieszać nieznajomością podstawowych pojęć, ale nie w moim wpisie.
  • 0
@joyko:

wypowiedzi zakopywałeś również w wielu przypadkach doznało krzywd od nachodźców.

No i? Nie żyją w ogrodniczym reżimie który nie pozwala dochodzić im swoich praw, zaś uchodźcy nie przychodzą tutaj z rozkazem eksterminacji Europejczyków.
Jeśli tak podstawowe różnice są dla Ciebie nieistotne, to szczerze gratuluję.

zdajesz sobie sprawę oczywiście, że osoby ze środowisk powiązanych z znakiem falangi również brały udział w Powstaniu Warszawskim, i mogą mieć one na ten temat odmienne