Wpis z mikrobloga

@Liliah: Przede wszystkim- na jakiej podstawie? Gdzie w regulaminie jest zapis że ban może być za nieodpowiednią grupę. Ponadto Polska i Polityka są w sumie powiązane. Uważam, że to przegięcie.

@100piwdlapiotsza: Co ja poradzę, że mnie bany #!$%@?ą takie?
@Frollo: Było o tym mówione nie raz. Od kiedy weszły filtry i czarne listy. Ktoś nie chce widzieć polityki, a taki ktoś żeby to obejść wrzuca to do grupy "Polska" i np taka biedna ja i tak muszę politykę oglądać :)
@Liliah: Ok, ja to wiem. Ale to też kwestia kultury. Nie banuje się za coś takiego. Ile razy zgłaszałem spamerów czy jakichś bluzgaczy i wszystko bez efektu. A tutaj znów pojawia się ban za coś, czego nawet nie ma w regulaminie. Zła grupa? Zakopać jak się komuś nie podoba.
@Frollo: perfidny spam? zakopać jak się komuś nie podoba...

ale ile można. dodawanie do "polski" zamiast "polityki" jest nagminne, chwilowy ban na ochłonięcie jako przykład jest wskazany
@Frollo: Nie, to nie jest kwestia kultury tylko zasad. Istnieje taka zasada na Wykopie i jeżeli ktoś ją notorycznie olewa jednocześnie psując innym doznania z przeglądania tej strony zostaje ukarany. Przecież ban jest tymczasowy i pewnie nie dluższy niż 24h, więc nauczka dobra.
@Frollo: Wydaje mi się, że nagminne dodawanie znalezisk do jednej grupy jest spamem (spam nie chciana informacja), są ludzie, którzy mają wyłączoną politykę, właśnie po to, żeby jej nie oglądać. Wielokrotne dodawanie znalezisk do złej grupy nie jest przypadkowym "potknięciem"... Jakich spamerów? Ja dość często piszę na @kontakt i to po parę zgłoszeń w jednym mailu - zawsze jest jakaś reakcja: albo "przyjrzymy się użytkownikowi", albo, że został zbanowany.
@Elfik32: @kociaq: @Ryu: @szymi: Wciąż się nie mogę z Wami zgodzić. Uważam, że banowanie za coś takiego to nieodpowiednia kara. Ja w ogóle jestem przeciwnikiem banów i powinna być to moim zdaniem broń ostateczna w rękach administracji. I wciąż mi się to nie podoba po prostu.

Inna jest kwestią, że takie podejście jest nieodpowiednie ze strony użytkownika i nie pochwalam tego.
@Frollo: jak dla mnie ban słuszny. To nie pierwsza taka kara za to przewinienie. Jeżeli do ludzi nie dociera, że od polityki jest grupa Polityka, to może to ich tego nauczy.