Aktywne Wpisy
Majk_ +360
Brzydzi mnie 11 listopada. A ściślej: brzydzi mnie to jak wygląda jego świętowanie. Rok do roku w Warszawie odbywa się zjazd międzynarodówki nacjonalistycznej, gdzie obok polskich narodowców z mordą troglodyty co roku maszerują włoscy, słowaccy i węgierscy faszyści. Co roku z czoła marszu padają hasła o żydach, gejach i złej Unii Europejskiej. Co roku głównym przesłaniem marszu jest to, że może i Polska jest niepodległa, ale zaraz przyjdą złe żydy z Unii
Masc_Dla_Lewaka +89
Fur Deutschland wyciąga gościa z więzienia, bierze go na europosla w skutek czego dostaje immunitet. Co tam się #!$%@? to nie mam pytań, a jeszcze nawet nie przejęli władzy. Gdyby takie coś PiS #!$%@?ł to by gorące były #!$%@? przez lewackie boty na wykopie przez miesiąc xD #bekazlewactwa #poltyka #polityka
http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/FAF18B1FDE
@OjciecMarek: Sądzę, że "pokojowe" to jest słowo-klucz. Jeśli ratusz zdołałby dowieść, ze poprzednie zgromadzenia organizowane przez tych samych organizatorów nie miały charakteru pokojowego, zakaz miałby szanse się ostać. Natomiast, kwestia proporcjonalności?
Raczej zagrywka PR-owa. Nie jestem pewna, czy mądra.
W skrócie, test proporcjonalności obejmuje trzy etapy: odpowiedniość (czy środki użyte służą
Z drugiej strony, prewencja na L4 i Morawiecki twierdzący, że organizatorzy nie są w stanie zapewnić spokojnego przebiegu... Sąd pewnie zakaz oddali, ale swoje stanowisko HGW może uargumentować.
@Andreth: Czyli gdy zakazu zgromadzenia dokonuje prezydent Lublina to jest złe...bo chciał zakazać parady gejów
Ale gdy zakazu dokonuj prezydent Warszawy - to jest dobre, bo zakała patriotycznego marszu..
To chyba jest moralność Kalego....
Ciekawe czy Adam Bodnar zaprotestuje?(ʘ‿ʘ)
Cholerny dzban z ciebie, szczególnie gdy chodzi o rozumienie prawa. Nie raz to już tutaj pokazałeś.
@Kempes: No zajebiscie rozumiesz wolności obywatelskie skoro należą się tylko temu kogo lubisz XD
@Kempes: A nie, tu sie nie zgadzam. Faszyści, jeśli nie będą eksponować faszystowskiej symboliki, ani głosić ideologii, mają prawo przyjechać i mówić, że Polska to piękny kraj, czy coś tam. Mnie się to może nie podobać i nie podoba, ale zakazać nie można. Natomiast dla mnie przesłanką jest historia wielokrotnego łamania przez tych samych organizatorów zasad organizacji demonstracji (race,