Wpis z mikrobloga

Poproszę o content / filmy / artykuły o systemie społecznym.

O tym jak jesteśmy manipulowani, jak kultura wpaja nam przekonania jacy powinniśmy być, co powinniśmy robić, co powinno nam się podobać a co nie, albo co jest dobre a co złe. Coś o tym jak mężczyznom wpaja się że wartością jest kraj i przynależność do niego, przez co wysyła się ich na wojnę w przekonaniu że to właśnie jest sens ich życia, o tym jak religia wpaja nam co jest najważniejsze zabijając indywidualność i naturalne potrzeby, klęknij, wstań, klęknij, wstań, rób to i tamto bądź taki a nie inny. O tym jak otoczenie wywiera presję na mężczyzn w sensie na ślub, o tym jak społeczeństwo razem z #!$%@? Jordanem Petersonem zrzuca całą odpowiedzialność na mężczyzn. Chcę poczytać o tym jak manipulują nas reklamy, gdzie w każdym miesięczniku dla mężczyzn drogi zegarek jest obok atrakcyjnej kobiety, musisz go mieć żeby ją mieć, musisz kupić to żeby być taki albo mieć tamto, gdzie szczęście jest warunkowane a potrzeby kreowane. Chcę wiedzieć więcej, czy cały redpill to kontrolowany spisek rządów mający mobilizować określone grupy społeczne? Czy w ogóle jest szansa stać się oświeconym w sensie zrozumieć jak to wszystko działa?

Moją największą wartością jest wolność, a czuję się jakby cały system społeczny, rzeczywistość w której żyję mnie splątała tymi wszystkimi powiązaniami, nie wiem co mam robić. Chciałbym się jakoś uwolnić.

#przemyslenia #przemysleniazdupy #przegryw #systemspoleczny #redpill #blackpill #teoriespiskowe
  • 15
@zbuntowany_aniol: Ale że zbierasz dane do jakiegoś lewicowego artykułu, czy coś?
Jak faktycznie chcesz się uwolnić to zacznij od uwolnienia poczucia własnej wartości od kobiet.
Na youtube jest dosyć bogata społeczność mgtow i często wychodzą ponad temat kobiet. Myślę, że serie od TFM będą dobre na początek. Nie przejmowałbym się za bardzo jego TFM show na twoim miejscu.
@zbuntowany_aniol: przecież to dobrze że jest pełno zmanipulowanych dobrych gojów, bo masz dzięki temu społeczeństwo, a nie bandę zwierzaków zabijających i okradających się wzajemnie w chaosie (por. dzikie plemiona w afryce i ameryce). Dzięki temu takie fedory i płatki sniegu moga sobie pisac takie inteligenckie wsrywy
@hans211: dobrze obiektywnie z perspektywy bezpieczeństwa i stabilności stada które #!$%@? na najwyższe szczeble i tworzy tło tak by te wyższe sfery mogły w ogóle istnieć, a nie dobrze patrząc subiektywnie z poziomu jednostki (ofiary systemu).
@zbuntowany_aniol: Czytałem ten artykuł i szczerze mówiąc nie bardzo wiem co myśleć. Za czasów gdy jeszcze eksplorowałem piguły różnego koloru to były tylko red pill, blue pill, purple pill i black pill. Gdzie redpill był poprostu czystą informacją na temat rzeczywistości, bez żadnej poprawności politycznej i upiększania.
Im bardziej wczytuję się w ten artykuł tym większe mam wrażenie, że coś się stało po drodze. Może owy establishment postarał się coś ingerować
@zbuntowany_aniol: No to zacznij od kobiet. TFM na youtube będzie wprost idealny. Wyszukiwanie hasła "Gynocentrism" i uzasadnień dlaczego już trwa teraz też będzie dobre.
Potem możesz się przenieść składu komitetów komunistycznych w różnych krajach i dziwnie brzmiących ale charakterystycznych nazwisk, źródeł finansowania różnych szkodliwych inicjatyw, planów ojca unii europejskiej i już twoim największym problemem nie będzie wyzwolenie się, ale jak sobie z tą wiedzą i bezsilnością poradzić.
@zbuntowany_aniol: a co mnie obchodzą jakieś jednostki. Jak komuś sie nie podoba to niech się samouświadomi. Z resztą manipulowanie przez KK nie jest az takie złe, bo narzuca ludziom moralność ograniczającą zwierzęce instynkty i zapewnia funkcjonowanie społeczeństwa. Szybciej państwo traktuje swoich ludzi jak zasoby do zmielenia, bo KK ma przynajmniej jakies zasady postepowania z człowiekiem
a co mnie obchodzą jakieś jednostki

A co mnie obchodzą? Nie napisałem że mnie interesuje życie innych owieczek, interesuje mnie moje.

Jak komuś sie nie podoba to niech się samouświadomi.

Zgadzam się.

Z resztą manipulowanie przez KK nie jest az takie złe, bo narzuca ludziom moralność ograniczającą zwierzęce instynkty i zapewnia funkcjonowanie społeczeństwa.

Zgadzam się, z perspektywy kontroli społeczeństwa i ogólnie porządku ma to sens. Poczucie winy lub groźba kary pozwala skutecznie
@zbuntowany_aniol: cybernetyka społeczna. Jest to nauka o sterowaniu i jest kilka kanałów na yt np NAI (narodowa akademia informacyjna chyba)

Krzysztof karoń - historia antykultury. Wkrótce dodruk, a jest też bibliografia z której można dalej jechać. Jego strona to historiasztuki.com.pl i jest tez kanał na yt z serią pojęcia podstawowe, którą polecam.

Te dwie rzeczy to spory zasób informacji o życiu społecznym