Wpis z mikrobloga

Pracujecie ciężko na polu?

@VanGogh: Wychodzimy z piwnicy. Wycieczka rowerowa, wypad w góry, praca fizyczna, siłownia i wiele innych. Smartwatchy nie lubię, a po co mam narażać mój 20 razy droższy zegarek w takich sytuacjach?

Po co ludzie kupują divery skoro nie nurkują z nimi na więcej niż 2 metry? Po co ludzie kupują zegarki dla pilotów skoro lecą co najwyżej Ryanairem raz w roku do Bułgarii? Po co w ogóle
Zastanawia mnie jak wykorzystać tę mityczną wytrzymałość dżiszoków.

@VanGogh: w dokładnie taki sposób jak opisałem powyżej. Nie rozumiesz po polsku? Na szczęście nic grubszego mi się w nadgarstek nie stało, nawet zadrapania czy stłuczenia, ale w razie czego nawet gdyby ten g-shock mi się #!$%@? to sobie kupię nowy na następny dzień.

Najprostszy przykład. Jadę na parę godzin na rower. Małe prawdopodobieństwo, że mi się coś stanie, ale nawet jeśli to
Inne moje zegarki pewnie też by to przetrwały, ale jak pisałem wyżej po co mam ryzykować jak właśnie to tego jest g-shock.

@koniecswiatajestbliski: W takich zastosowaniach sprawdzi się nawet Kalenji (i 90% innych zegarków)... I stracisz jeszcze mniej w razie wypadku, jeśli już o cebulę chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dałeś sobie wmówić, że potrzebny jest Ci dżiszok... No chyba, że po prostu Ci się podoba...
Dałeś sobie wmówić, że potrzebny jest Ci dżiszok... No chyba, że po prostu Ci się podoba...

@VanGogh: Nic sobie nie dałem wmówić. G-shock to dobry zegarek sprawdzony w wielu sytuacjach, wręcz kultowy, który wystąpił w wielu filmach. Jeszcze w takiej cenie? Czego tu nie lubić. A na rower czy do lasu to wygląd dla mnie znaczenia dużego nie ma.
@koniecswiatajestbliski: tylko chodzi o ludzi którzy na siłe gdy ktoś sie pyta o zegarek na codzień, to wciskają w kazdym momencie G-shock. Ich jedynym argumentem jest to że to dobra firma, ale bliżej mu do gadzetu niż eleganckiego zegarka. I zawsze zaczyna się tłumaczenie jak to bardzo g-shock jest ci potrzebny nawet jak wbijasz pieczatk iw faktury cały dzień. Fanboye g-shocków sami obrzydzają innym ten dobry zegarek przez swoja nachalność w
@unified_observer: omg który raz mam powtarzać. Dla MNIE wygląd nie ma znaczenia jeśli idę na rower czy w las, albo jak szufluję 4 tony węgla na zimę? A rozmiar to nie rozumiem - przecież są malutkie G-shocki i wielkie cebule o co Ci chodzi? Z resztą jak wspominałem nie jestem fanbojem tego zegarka. Mi odpowiada i dla mnie ma same zalety. Jeśli komuś się nie podoba niech nie kupuje i tyle.
@DrQ: No właśnie. Zrozumiałbym te rozkminę gdyby to był mój jedyny zegarek, w którym chodzę wszędzie, nawet na własne wesele i który kosztowałby z 2k. Ale toczyć zażarte dyskusje, na temat zegarka za jakieś drobne, który ma być tylko i wyłącznie funkcjonalny, i który noszę rzadziej niż inne zegarki to trochę głupota. A już rozważać czy jest ładny jak w komentarzach powyżej to jedno wielkie xD Może, jeszcze niektórzy laski chcą
@koniecswiatajestbliski: To jest ten najgorszy typ zegarkofila-neofity widoczny praktycznie na wszystkich polskich forach, który odkrył, że istnieją automaty i teraz koniecznie musi posiadać prestiżowy CZASOMIERZ OPEN-HEART (widać prestiżowy WERK) ORIENT BAMBAJNO, echh koledzy tylko szkoda że nie ma SZAFIROWEGO KRYSZTAŁU.

I tak, ja też wolę automaty. Po prostu one czasem nie mają sensu.
"Kup DŻiszoka, bo inny zegarek ci się rozpadnie od jazdy na rowerze ( ͡° ͜ʖ ͡°)"

@VanGogh: to chyba ty masz tak zakodowane, bo ja nigdzie czegoś podobnego nie słyszałem.. > ale bliżej mu do gadzetu niż eleganckiego zegarka... lubisz rozmyślać nad problemami, których tak naprawdę nie ma lub ma garstka osób..

@unified_observer: gshock nigdy nie miał być eleganckim zegarkiem... to grupa gimbusów i innych wannabe