Wpis z mikrobloga

@TomTheCat: włoska kuchnia to kuchnia bazująca na składniku, choć w Polsce też da się ją wykonać nieźle, to najlepiej smakuje w małej trattorii z ceratami w akompaniamencie domowego wina (w droższej wersji - dobrego, regionalnego wina). :) W Japonii jeszcze nie byłem, tam też musi być pysznie, ale każda kuchnia - coraz bardziej przekonuje się, że zdecydowanie wraz z Polską, choć u nas trudniej o dobre, przystępne cenowo miejsce - jest
@TomTheCat: oglądałem trochę materiałów na temat japońskiej kuchni i odniosłem wrażenie, że króluje tam perfekcjonizm - świetne, sezonowane mięso, sprowadzane (lub lokalnie uprawiane) najlepszej jakości warzywa, świeże owoce morza i ryby. Super sprawa, ponoć wszystkie kuchnie świata Japończycy doprowadzają do perfekcji - chciałbym kiedyś to zobaczyć, ale póki co podróż do Japonii odkładam, bo wydaje mi się że nie będzie mi się podobać ichniejszy świat... :)

Na pewno podobałaby mi się