Wpis z mikrobloga

Jak długo bierzecie benzo? Obecnie jestem w takim stanie depresji lękowej, że bez nich to chyba umarłbym ze strachu. Nie czuję żadnej euforii po Xanaxie, ale też nie czuję się przestraszony. Określiłbym stan jako obojętny. Zmienić benzo czy zwiększyć dawkę, bo przepisała mi zaledwie 0,25 mg?

Iść do rodzinnego, aby przepisała mi mocniejsze dawki? Nie będzie robić problemu? Zanim antydepresanty zaczną działać to minie jeszcze kilka dni a może tygodni. A kolejną wizytę u psychiatry mam za 2 tygodnie.

A może poprosić o clonazepam?

#benzodiazepiny #narkotykizawszespoko #xanax
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fluchtlinge_willkommen:
Wiem, ale muszę brać, żeby zasnąć, bo w szczególności wieczorami mam napady lęku, pojawiają się łzy i nie mogę zasnąć. Wiem, że nie powinno brać się tego zbyt długo, ale w mojej sytuacji wyjścia raczej nie mam. Mam zniszczoną psychikę i nie mogę doczekać się aż Trittico zacznie działać. Albo poproszę o coś silniejszego.
Nie ukrywam, że pierwsze dni po rozpoczęciu brania antydepresantów są ciężkie. Czułem się źle, ale
  • Odpowiedz
@theonlytime: moze byc ze c-----o bedzisz tolerował trittico i ci lekarz to odstawi. Niestety. Ale dziwne bo lekarze piszą to czasami na spanie i nasennie to powinno działać szybko dosyć.
Ja tylko ostrzegam ze xanax i klonazepam to dwa najgorsze chuje z tej grupy leków. Jak sie przegnie pałe to na zejściu masz to co chciałeś nimi "zaleczyć" x10. wiec jesli teraz masz leki wieczorem to pomysl co moze byc
  • Odpowiedz
@fluchtlinge_willkommen:
Miałem okazję brać klonazepam przez 2-3 miesiące, ale nigdy nie przekroczyłem dawki 2mg dziennie. Zazwyczaj 1mg na sen jak nie mogłem zasnąć. Albo w kryzysowych sytuacjach. Zszedłem bez problemu, ale wówczas ustabilizowałem sobie życie, więc zejście było stosunkowo łatwe. Nawet tego nie odczułem, bo nigdy nie brałem dużych dawek.

Ogólnie jak wezmę Trittico i rano wstanę to nie jest źle. Chyba, że w nocy śnią mi się koszmary. Na
  • Odpowiedz
@fluchtlinge_willkommen:
To ja wiem, że więcej niż 1mg nie zamierzam brać. Tylko tyle, aby uspokoić lęki i w miarę normalnie zasnąć. Czytałem sporo o benzo, więc wiem z czym to się je. Po prostu chciałbym odstawić benzo już teraz i chciałbym, żeby Trittico zaczęło działać. Pierwsze dni są dla mnie bardzo trudne. A koszmary w nocą nie pomagają. Są tak realne, że to głowa mała. Najgorsze moje demony. Śnią mi
  • Odpowiedz
@fluchtlinge_willkommen:
Nie mam wyjścia. Muszę spróbować. Ale już teraz czuję się fatalnie. Mam nadzieję, że po tygodniu będę czuł lepsze efekty. Wczoraj rano czułem się lepiej. Jakoś tak spokojniej. Dzisiaj miałem koszmary w nocy przez co wstałem przerażony. Ale nie ukrywam, że przed rozpoczęciem leczenia też miałem koszmary. Na razie nie odczuwam poprawy samopoczucia. Jedyne co to jak biorę benzo przed snem to lęki ustępują i czuję się bardziej swobodnie.
  • Odpowiedz
@fluchtlinge_willkommen:
Czytałem. Znajomy mi wspominał, że brał jakieś antydepresanty rano, które sprawiały, że był pobudzony i miał ochotę do działania. Nie wiem dokładnie co to za lek. Czegoś takiego mi trzeba.
Xanax zamula za bardzo. Przed snem ok, ale normalnie za dnia nie mógłbym tego przyjmować.
  • Odpowiedz
@fluchtlinge_willkommen:
Możliwe. Spróbuję umówić się na przyszły tydzień i spróbuję coś lepszego. Bo czuję się po prostu fatalnie. Albo inaczej. Nie czuję poprawy, ale jest gorzej. Do tej pory nie miałem napadów płaczu. Nic mnie nie cieszy. Straciłem zainteresowanie wszystkim. Prawie. Jedynie jestem zainteresowany, aby wrócić do pełni zdrowia i żyć jak człowiek. Niczego bardziej nie pragnę. Na tym tylko mi zależy.
  • Odpowiedz
@theonlytime: Jechałem ~3 miesiące codziennie, czasem co drugi dzień na 1-2mg clonazolamu. Po odstawce przez kilka nocy sie budziłem z kołataniem serca i kłuciem w klatce. Zacząłem brać przed snem olejek eteryczny z melisy + waleriany i po tygodniu ustało i fajnie jest.
  • Odpowiedz
@czlowiek_smiec:
Wszystko załatwię normalnie, ale poczucie beznadziejności czy wstydu jest ogromne. Na benzo nie czuję lęku. Dlatego mi pomagają. Myślę racjonalnie. Muszę ogarnąć klony, bo to najlepsze wyjście. Mi pomogły.
  • Odpowiedz