Aktywne Wpisy

budep +2056
PiS ma niecałe 5% przewagi. Piękne! I ci wszyscy młodzi ludzie czekający godzinami, by zagłosować... nie zapomnę tych obrazków. Osiem lat czekałem na ten moment, by słuchać skowyt PiSowskich funkcjonariuszy i pękających dup wykopowych konfederatów. Wrócą w końcu normalniejsze media publiczne, zmieni się klimat i styl uprawiania polityki wewnętrznej i zagranicznej. Wiele nie oczekuję, ale wiem, że po prostu będzie lepiej. Normalniej.
#wybory #bekazpisu
#wybory #bekazpisu

MIREKFAJFUS +1169
największy przegrany wyborów, chociaż nawet nie kandydował XD
cuckoldzik pisowski już na zawsze kojarzony z marną propagandą, znienawidzony przez wszystkich, już niepotrzebny pisowi więc następne 4 lata bezrobotny
#wybory
cuckoldzik pisowski już na zawsze kojarzony z marną propagandą, znienawidzony przez wszystkich, już niepotrzebny pisowi więc następne 4 lata bezrobotny
#wybory

Mirki
Chciałbym aby do mojej tabeli z automatu przechodziły dane z innej tabeli z internetu. Problem w tym, że owe dane pochodzą z wewnętrznego systemu do ktorego należy się logować, czy da się to obejść czy excel będzie mógł te dane mi aktualizować np co 15 minut?
Próbowałem i jedyne co widzę to za każdym razem że wystepuje bład w skrypcie i nie wiem czy to wina excela, moja czy przegladarki
Chciałbym aby dane które pobieram odsiwzaly sie co 15 minut i każdy wynik się zapisywał tak żebym mógł z tego zrobić wykres
Coś jak wykres temperatury powietrza
Jak taki efekt osiągnąc?
1) potrzebujesz kompa, który będzie miał ciągle uruchomionego excela. co może być problematyczne, chyba że masz możliwość ogarnięcia zdalnego/ dodatkowego kompa - makro musiałoby działać w tle. np. pętlą
2) jeżeli chcesz ustawić start zadania o konkretnej godzienie możesz zastosować Application.OnTime
a jeżeli chcesz aby aby uruchamiało się co 15 minut zastosuj metodę Application.Wait
Poniżej przykładowy kod
Sub wyzwalacz()
For i = 1 To 5
Application.Wait (Now + TimeValue("00:00:05"))
Call