Wpis z mikrobloga

@Campell: system nie pozwala, ale na końcu to i tak człowiek musi kliknąć OK ( ͡° ͜ʖ ͡°)
w Belgii jest fajny system, gdzie można się rejestrować przez internet i ten system nie puszcza przed upływem 14 dni. Zasada jest taka, że lekarz dopuszcza po tych 7 dniach, jeśli zna historię dawcy (ja stary rutyniarz), nie wolno więcej niż 3 razy w miesiącu kalendarzowym a do
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dyniel: jak to wygląda w Belgii? Są jakieś odznaczenia jak u nas np? Kartka z podziękowaniem od prezydenta itp.?

Dostajesz za to czekolady, naklejki dzielny pacjent, pieniądze?

W moim rckik można tylko pełna krew, nie chce mi się jeździć 45km do Lublina, żeby oddać osocze
  • Odpowiedz
@24-Sto: ja jeżdżę co 2 tygodnie prawie 40, a jadąc prosto z pracy mam ponad 70.
Profitów mniej, niż w Polsce, bo niby przysługuje dzień wolny, ale nie każdy w Belgii ma płatne. Ja pracuję w Holandii i mimo, że chorobowe mam płatne, to nie wtedy, kiedy oddaję. Dlatego jeżdżę wieczorem po pracy lub kiedy mam wolne. Czekolad nie ma, kosztów dojazdu też nie. Po donacji można wypić kawę, napój
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dyniel: dzięki za odpowiedź.

Fajnie, że możesz pojechać wieczorem :)
A dlaczego mieszkasz w Holandii w oddajesz w Belgii ? Tam masz najbliżej, czy jest jakiś inny powód?

Nigdy jeszcze nie oddawałem osocza zawsze tylko pełna krew, muszę kiedyś spróbować, i szczerze nie wiedziałem, że mogą nie chcieć np ode mnie bo mam najpopularniejsza grupę krwi (tak jak kolega
  • Odpowiedz