Aktywne Wpisy
Nazirek +6
#budowadomu #budownictwo Człowiek, chodzi, sprawdza, dba, a ci zawsze coś muszą #!$%@?**. Jak myślicie, robić odkrywki w pozostałych częściach? Bo już zdążyli pozostałe części elegancko zaszpachlować. ......
thorgoth +108
Żyjesz sobie spokojnie w Ameryce lub w Europie, chodzisz do szkoły, grasz w gierki, odwiedzasz kolegów albo oni ciebie. Żyjesz życiem normalnego nastolatka i nagle...
Znajdujesz sie w samolocie do Moskwy, okazuje się że jesteś rosjaninem, twoǰ stary to szpieg a ty resztę życia spędzisz w slumsach pod muchosrańskiem.
Scenariusz jak z filmu. Z horroru.
#polityka #rosja
Znajdujesz sie w samolocie do Moskwy, okazuje się że jesteś rosjaninem, twoǰ stary to szpieg a ty resztę życia spędzisz w slumsach pod muchosrańskiem.
Scenariusz jak z filmu. Z horroru.
#polityka #rosja
#pytanie #nacjonalizm #bekaznarodowcow #bekazprawakow #4konserwy
Człowieku, zdaje mi się, że dokonujesz tutaj jakiejś projekcji.
Kapitan Bomba i słynna kwestia Sebka.
A tak na poważnie. Nie rozumiem dlaczego akurat w ten sposób miałoby to działać. Jeśli taką logikę zastosować do innych "fobii" i niechęci, to musielibyśmy stwierdzić, że wśród Antifiarzy jest najwięcej nazistów, a rasiści są rasistami, ponieważ nie są pewni bieli swojej skóry.
Nie, każda fobia ma swoje źródła, homofobia to akurat najbardziej niedorzeczna i niespotykana w przyrodzie fobia, która właśnie wynika z wyparcia, innych źródeł
No nie wiem. Masa społeczności od wieków określała stosunki homoseksualne jako coś niewłaściwego. Wielkie religie świata (chrześcijaństwo, islam, judaizm, hinduizm, niektóre szkoły buddyzmu) potępiają je jako grzech, a w wielu kulturach bycie bierną stroną stosunku homoseksualnego było dla mężczyzny poniżające. Myślisz, że to wszystko wynikało tylko z wyparcia ukrytych homoseksualistów?
Tak jest, w starożytnym świecie tak to potępiano, że wielu wybitnych filozofów i zwykłych ludzi miało kochanków. Ale co ja się tam wiem, w kościele wiedzą lepiej
W Grecji tak, ale też nie do końca. W Rzymie bycie stroną bierną było powodem do wstydu (taki mężczyzna niejako wyrzekał się swojej męskości). Można w tym znaleźć pewne podobieństwo do więziennego podejścia do cweli (co stanowi też dość ciekawy
Z tego raka trzeba się w końcu wyleczyć. Gdyby religia nakazywała im palenie ofiar dla swojego bożka też byś popierał? Skoro ich chore religie nakazują atakować i niszczyć życie innym, to niewiele ich dzieli od składania krwawych