Wpis z mikrobloga

Pora powoli rozglądać się za nowym laptopem. Mój snsv ( #pdk ) ma już 7lat i powoli kończy swój żywot. Następcę szukam do kwoty oscylującej w okolicach 2700zł. Ma być to laptop typowo do pracy/domu. Czyli wystawianie faktur, szukania zleceń, nauki, oglądania filmów itd. Z racji, że dużo podróżuję, fajnie jakby bateria długo trzymała, a sam laptop był cienki i lekki. Zależy mi również na jego bezawaryjności i szybkiej pracy bez zacięć/wieszania się. Co chyba jest logiczne :D Kolega który trochę "siedzi w tych komputerach", zapoznając się z moimi wymaganiami. poleca mi poleasingowego macbooka air. Tylko że ja zawsze pracowałem na Windows, stąd moje pytanie, czy to jest dobry kierunek? Czy pakowane tam podzespoły są wystarczające?Zaznaczam, że nie jestem fanboyem jednej marki, ani jednego systemu operacyjnego. I tym wpisem nie mam zamiaru wywoływać gównoburzy.
#laptopy #szukamlaptopa #apple
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nerana112: szczerze to cały czas myślałem o jakimś nowym asusie. ale że kolega mi podsunął pomysł z tym macbookiem, to zacząłem się zastanawiać co lepsze ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Liwes: @Gacrux: @nerana112: w takim razie zabieram się za szukanie co tam dostanę ciekawego w tej kwocie.

tak z ciekawości, czym zasłynął ten ThinkPad, że jest tak wszędzie polecany, nawet jako używka?
  • Odpowiedz
@ImeNs: Spadnie Ci na niego kilkunastokilogramowa deska i w efekcie powstanie Ci tylko głęboka rysa, a nie dziura w laptopie.
(hiperbola, aczkolwiek mój tak przeżył spokojnie).
Czego dokładnie szukasz? Tzn. cale?
Z głowy: Carbon X1 5-6 generacji (5'ta jest na AMSO za 2139)
  • Odpowiedz