Wpis z mikrobloga

Gdzie można legalnie obejrzeć "Botoks"? Ktoś widział? Nie, CDA to nie jest legalnie. #kiciochpyta #netflix

Na Showmax widziałem tylko mini serial...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale jest legalne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ks2m: Nie dotykam takich smrodów. Dokładnie tak samo, jak np. nie kupuję kradzionego sprzętu, czy samochodów. Już samo to, że ich serwis sam się nie broni, tylko potrzebuje takich "adwokatów" jak ty, pokazuje z czym mamy do czynienia.
Stwierdzenie "jest legalne" to tylko wymówka intelektualna, rodzaj mechanizmu obronnego, który ma ci usprawiedliwiać parszywe postępowanie.
Rób co chcesz - ja
  • Odpowiedz
jak kupisz kradzione auto lub sprzęt, to jest to paserstwo, a jak oglądasz coś na CDA, to już nie jest, więc p--------z głupoty. Prawo na to zezwala.

@mr_arus: Paserem jest tutaj CDA, bo zarabia pieniądze wykorzystując cudzą własność do zwiększenia popularności serwisu (dlatego zresztą nie ściągają tego typu materiałów - to napędza ruch). To raz.
Prawo nie tyle na to zezwala, co nie zabrania, bo jest kulawe i dziurawe. I
  • Odpowiedz
i dalej nie wiem co mają dziwki do tego XDD

@ks2m: No to spróbuj się nad tym zastanowić. Nie będę z tobą więcej dyskutował. Mierzi mnie, kiedy ludzie nadużywają tego całego "XD". Mam wrażenie że dyskutuję ze smarkiem na którego szkoda mojego czasu.
  • Odpowiedz
i dalej nie wiem co mają dziwki do tego XDD

@ks2m: Wiesz dlaczego im bardziej zamożne społeczeństwo, tym mniej dziwek które z niego wychodzą? Bo jest to zajęcie parszywe. I nikt nie robi tego "dla przyjemności". Podobnie jest z piractwem - w zamożnych społeczeństwach jest coraz mniejsze, bo to parszywe.
Jakiekolwiek masz powód do tego, że zostajesz prostytutką, nie zmienia on faktu, że jest to złe.

Dlatego porównałem te dwie
  • Odpowiedz
@motaboy: oglądanie filmów na serwisach typu CDA nie jest w Polsce prawnie zabronione, czyli jest legalne. To jest fakt.
Mylisz legalność z moralnością czy pewnego rodzaju etyka (bo pod tym względem rzeczywiście można mieć wątpliwości).
  • Odpowiedz